11 March 2011

.Anak Membesar, Akal Pun Panjang.

Makin meningkat usia..makin besar la sel otak dia berkembang
Perihal anak je sekarang ni kan..ater..
Citer aku takde..citer anak berlambak..

Sebelum ni al-kisah si 'Aish jatuh katil
So far takde pape..
Cop..nak gtau..anak aku ni kebal ok..ntah la aku rase anak aku ni super girl la
Aku kan ade adik lelaki umo 4 thn..
So..korang paham jela budak lelaki..bukan main lasak yer

Aritu Mama citer..
Jotak 'gusti' 'Aish..then 'Aish ketawa melekek-lekek ok..
Takde yer nak nangis2..
Cer baby lain..aku rasa melalak kot..
Aku yg dok risau kot2 ade yg tak kene ngan 'Aish..
Jumpa la Paed..yerla time check up kan..
Paed sendiri terkejut tgk anak aku bdn tegap..kuat tulang dia..
Check2 takde la yg pth riuk ke ape..haha..[betapa jauh aku pk..]

'Aish ni dia suke kalau kite gurau2 ala kasar gitu..
Kalau takat lembut2 dia boo layan yer..
Eh..da lari tajuk lak..hehe

Da 4 ari aku ngan Bie bgn awal..
Bukan la selama ni tak bgn awal..tp terlalu awal tau bgn
Jam 5 pg..kdg2 tu 4 lebih bgn..gara-gara anak dara aku tu..
Dia tu pesen..lepas maghrib terus tido smpai pagi..
Tp..sejak da 6 bulan ni..asyik bgn awal pagi..
Bukan nak susu ke ape..tp ajak Mummy Daddy main ngan dia..
Haiiiyaaaaaa...'Aish 'Aish..

Macam pagi tadi..
Aku dikejutkan dengan hempukan Pampers dr si 'Aish tu..
Boleh dia hempuk aku ngan Pampers kat aku..
Aku ni tiap2 malam da siap2 letak Pampers 2/3 keping kat sebelah aku..
Nanti takde la menjajar bgn mencari pampers..

Si 'Aish ni pesen yer..kalau bgn..dia senyap2 je..
Guling2 main2 kaki tgn dia..da bosan meniarap..
Dia mmg suke main pampers dia..so bile dia nampak pampers tu..
So dengan pantas dia amik la..da la dekat ngan muka aku..
Di hempuknya muka aku..alahai 'Aish..

So..bile da terjaga tu..tgk2 dia depan muka aku..
Terkejut aku..dengan posisi meniarap yer..
"Assalammualaikum, Good Morning Sayang"..
Terus senyum mata cepet gg ronggak dia tu..alahai..tu yg buat ktorg cair tau
Aku ni takleh..if nampak senyuman terhebat dia tu..cair beb ati ni..

Kejut Bie..mane aci kan..aku sorang main ngan anak..
Kene la ajak partner..hahaha
"Ala 'Aish nape bgn pagi sangat ni.."
Agak yer 'Aish ni paham kot..dia senyum je wei..
Ktorg gelak je..suke tgk senyuman dia pagi2..then bau macham dia..perghh terbaik

| Ohhh 'Aish..Ur Smile make Mummy Daddy Lemah Longlai |

Eh korang..
Aku nak offer ni..
Sape2 nak beli Tilam Kekabu Baby or Mak Baby..leh roger aku..
Ni homemade yer tau..
I kasik special price punye..
Besttt ooo pakai tilam kekabu ni utk baby ngan mak baby time pantang..
Tak saket2 pun badan..syokkk..

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

10 comments:

Mrs Nageb said...

memacam kan akal derang2 nih..takpe...tu tandanya membesar dengan sehat :) huhu

pRincESs_N said...

Oloo...comeynyerr aish..

♥ QaseH ♥ said...

macam2 akai na aish,,,,

geram la anti tgok u tenyum,,,,pipi tu,,,haiyaaaa

♥z@z@♥ said...

haha, aku dlu ade la skali Iman bangun ajak main..now x dah coz dia skrg kul 10-11 pm baru tido..so mmg akan bangun lambat..hehe..

dlu, mse nk bersalin jenuh aku carik tilam kekabu..nanti second anak aku gtau ko ek..hehe

afni+hafiz=dani said...

hahaha..tau xpe, makin lama, makin menguji kesabaran.

Mummy `Aish said...

Mrs Nageb

Alhamdulillah..syukur sangat

Mummy `Aish said...

N

Bakal anak ko nanti mesti encem..leh 'Aish ngorat..heehe..oppss terbalik lak

Mummy `Aish said...

Qaseh

Orang Perak ckp..akal tu akal..hehehe..mehla cubit pp 'Aish

Mummy `Aish said...

Zaza

Hahaha..lewat gak Iman tido..'Aish plg2 lewat pun 930mlm cmtu..

Ala..tak yh tggu 2nd baby..sekarang pun leh beli..hehehe

Mummy `Aish said...

afni+hafiz=dani

Tau takpe..mmg menguji betul..tp tu yg seronok tu