07 March 2011

.I'm 6 Months Already.

Salam..waaaa
Da lame tak update pasal 'Aish
Eh..yeke da lame..ke memang kene tukar ayat sokmo cite psl 'Aish..hehehe
Ok guys..
My Princess da 6 bulan OK..6 blan genap tau..hehehe
Cepat tol anak dara aku tu membesar

Perkembangan 'Aish..
Meniarap..oh sudah jadi hobi da sekarang..
Pantang lepe sekejap..tup2 da meniarap..
Memula tu sokmo nak ber'gostan' kan..
Sikit2 gostan..gostan..

Then nonggeng vontot besar + pampers dia tu..hehehe
Gostan pun nak angkat vontot tau..
Da penat gostan..maju ke depan lak..
Tp takla laju mane..tp kalah la siput kalau race dgn dia..
Oh..1 lg..da boleh berpusing 360 darjah..
Kalau kepung dgn bantal pun tak guna da..
Dia da pandai menjangkau bantal2 tu..oohhh bagus2..

Oh..ade 1 lg perkembangan dia..
Yang ni aku sedikit terkejut sebenarnya..
Nak tau..meh skodeng
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|


Taraaa..dia da nak merangkak..
Time umo dia 6 bulan genap yer..oohhh..'Aish..suke buat Mummy nangis tau
Oh..gambar bluurr yer..meh 1 lg gambar

| Gambar ade part2 kene potong..|

Oh..sungguh kuat lutut dengan tangan anak dara aku tu..
Aku siap jd pompom Mummy tau..hehehe
Cer tengok lutut dia tu..hehehe..comel tak..
Memula angkat vontot then lelama lutut dia tahan..then tgn dia tahan
Ohh...Mummy kene cari Knee Protecter lepas ni
Kalau tak..mau itam lutut anak dara aku tu..tak cun da nanti..

Ohh...dia just boleh goyangkan badan ke depan belakang je..
Takat goyang 15sec then...

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

| "Fuhh..penatlah Mummy" |

Then bukan tu je..
Gigi susu 'Aish tang bawah da timbul...ye ye ye ye
Lama wei gigi susu dia nak timbul..dari umo dia 5 bulan lebih
Asyik nampak bayang putih je..
Now..bila rasa kat gusi da ade tajam2..hehehe
Sekarang ni..kalau minum susu sokmo la dok gigit puting tu..
Pantang ade bende yg boleh di gigit..nak gigit je..
Alhamdulillah..so far 'Aish tak demam..time mula2 gigi susu nak timbul tu je
Oh..cepat betul anak aku membesar

Oh..korang jgn lak kecik ati ke ape kalau anak korang lambat
Lain baby lain proses pembesaran yer..
Maybe anak aku cepat tang merangkak..tang jalan tak tau lagi..
Ade sesetengah baby tak merangkak..tp terus berjalan..
Cam adik aku no 3..camtu la..hehehe
So..asalkan anak kite sihat..normal cam biasa..tu perkara plg bertuah

Oh..'Aish cepatlah pandai bercakap..
Mummy nak borak sakan sama kamu..
Asyik borak ngan Daddy da tak tau nak borak ape da..hehehe
Kalau dengan 'Aish bykkkkkkk cite nak bukak ni..hahaha
Now..setiap malam aku bacakan dia kisah2 Rasulullah S.A.W
Terutama time dia da tido..coz otak baby berfungsi aktif time tido
Kalau dia tak tido..mmg jenuh la nak baca..asyik nak rebut buku je nanti dgn Mummy

So 'Aish...next 7 moths birthday
U nak bg Mummy Daddy surprise ape lak..
Jgn bg surprise nak dpt adik sudah..hehehhee

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

12 comments:

♥ QaseH ♥ said...

alooooo,,,nomey nyer....

cepat jer aish da besar kan,,,da setengah thn,,,,6 bln g sethn,,,,

pRincESs_N said...

wahh...advance ok aish ni...sonoknyerr wehh tgk pkembangn ank...dpn mate sndri haa...nk jgk!!!

♥z@z@♥ said...

yeaaa, 'Aish dah boleh merangkak..sonoknye tgk 'Aish..

Puan nadxoxo said...

Tahniah dah 6 bulan dan dah merangkak! Besnya!!

Puan aiNa Rahman said...

alaa..sweet je baca karenah baby, x saba nk tggu mine keluar. owhh~~

yatie's EPISODE said...

dah besar dahhh! anak akak yati kan, baru 5 bulan. hikhik

Mummy `Aish said...

Qaseh

Tu la..pejam celik nampak dia..tup2 da 6 bulan..hehehe

Mummy `Aish said...

N
Tak lama lg turn ko plak..hehehe

Mummy `Aish said...

Zaza

Aku pun seronok tgk Iman..hehehe

Mummy `Aish said...

Nad

Tak lame lg..Zahin plak..hehehe

Mummy `Aish said...

Aina

Hohoho..Mar pun tak sabar nak tgk wajah Jr Aina..hehe

Mummy `Aish said...

Yati

Really..Boy or Girl..heheh..best kn ade anak buah