04 March 2011

.Oh Anak Ku.

Korang tak pernah tgk kan wajah 'Aish yg sebenar
Means wajah dia yg fresh gitu..
Majoriti gambar yg da berhari2 umo dia..
Kali ni nak bg korang tengok wajah 'Aish time usia dia
5 jam..ok..5 jam..
Kalau la aku sempat snap gmbr dia time umo dia 2 saat..lg syok..
Tp apakan daya..bersalin secara sendirian di hospital tanpa family di sisi..huhuhu

| Taaraaaa..Anak Jepun + Korea seh..sepet sangat2 kan |

Tp kan..masa memula si 'Aish ni lahir
Mama cakap..baby yg baru lahir mmg mata sepet..
Nanti da besar bulat..
Aku mmg da niat awal2 nak anak sepet ikut mata Bie..hahaha
Aku suke gler ngan orang2 yg bermata sepet..sebab bg aku unik..
Well..now anak aku hampir ke usia 6 bulan..
Makin2 sepet ok..makin2 aku suke tgk mata dia..
Oh Bie..I Suke mata anak kite ikut mata U..Love U la..^________________^

| Anak ku sayang..|

Cop..actually..aku pernah letak 1 status kat FB last week
Pasal panggilan yg sesuai utk aku..
Panggilan Mummy tu aku mmg da biasa since aku pregnant lg..
So da beranak ni cam da biasa lak..
Bie lak suke tukar2..
Kejap Mummy..Kejap Ibu..Kejap Mama..
Tp parents aku gelarkan aku Mama..

Dan..aku da nekad..ape yg 'Aish panggil aku utk pertama kali yer..
Itulah yg akan aku ikut sampai la ke adik2 yer nanti..hehehe
So..skg perkataan yg da boleh si 'Aish sebut
"Bu...." & "Ma..."
Tp lebih pada "Ma" dari "Bu" tu..
Ohh..then..aritu 'Aish panggil Bie.."A....Baaaaaa"
So..ape jadi lepas tu ek..hehehe

..XOXOXO...

mAr@ZiEy

10 comments:

pRincESs_N said...

siyess...mmg muke ank jopun ok..

♥z@z@♥ said...

taaaaa...haha..

uishh sepet nau mata..aku suke mata besor..gebunye anak dara ko babe..anak daraku selim melim ikut mama dia..hehe..tp ketul² sbb dia panjang so x nmpak debab tp comel..wah tetibe puji anak sndiri..hehe..

babe, bile mau jumpa nie..alahaiiii

SyaNa said...

comel!!!
kejap je kan da besar anak2 kite
hhaaa ayat makcik2
Iman pandai sebut "pa..pa..pa.." jek
abis sume dia panggil tu

♥ QaseH ♥ said...

memang cepet,,kier pun shuker org mter cepet,,unik kn....

JIVEBUMZ said...

comel anak mar macam rope anak jepun.. hishhh harap2 kenan la ngn rope anak mar nie sebab akak pon mate sepet jugak hahaha

Mummy `Aish said...

N
Ohh..Daddy yer mmg org 'Jepun'

Mummy `Aish said...

Zaza

Hehehe..anak aku tu tgh ati riang..tu yg bdn bambam..hehehe..tp kwn aku ckp bdn anak aku mampat..tp bile ditimbang..takde la berat mne..still kecik lg..hehehe

Tu la..bile ntah kte nak jumpe ni..ke nak tggu si N tu beranak bru 3 serangkai ni berjumpe..hehehe

Mummy `Aish said...

Syana

Iman mmg da besarrrrrrr..hehehe..mantap seh bdn Iman I Like ma..tu la..pejam celik kejap je masa berlalu..sampai tak sedar yg da ade anak..haha..tp cam ko mmg da lme menunggu anak kan..cam aku tak terasa lama..tu yg tak caya da ade anak..hehehe

Mummy `Aish said...

Qaseh

Ur eyes too..so Cepet ma..hehehe

Mummy `Aish said...

Kak Ila

Hopefully..kalau akk nak mata anak akk cepet gak cm mata akk..tgk cermin tu 24/7..heheh..mane tau cepet gak..tp kan..bukan ke mata en bob akk cepet gak..haa..tenungilah dan tatapilah wajah en bob..hehe..