29 March 2011

.Rawatan Alternatif.

Sabda Rasulullah SAW "hendaklah kalian semua melakukan perubatan dengan bekam di tengah tengkuk,kerana sesungguhnya hal itu merupakan ubat dari 72 jenis penyakit"
Ni adalah salah satu rawatan alternatif yg pernah aku cuba
Dan it works!!!
Bekam ni setau aku ade 2 jenis
Bekam Angin
Bekam Darah

Aku pilih bekam darah..
Why??coz aku rse bekam darah lg cepat berkesan dr bekam angin
Kan aku ade problem saket pinggang
So..blk Bota..Yang suh buat bekam kat Ipoh..
Jauh ok buat bekam..mcam la kat Bangi takde..hehe

| Rupa time tengah Bekam |

Oh..saket ckt je time bekam ni..
Coz time aku kene tu..
1st kene sedut pakai bnde bulat2 tu..
Then dalam 5 minit cmtu..cabut..
Dicucuk pakai jarum..time cucuk tu saket ckt je..mau kasik darah kotor kuar
Then kene sedut lg pakai bnde bulat2 tu..
Akan rasa ketegangan berganda tau..heheh
Dalam 5 minit cabut..agak2 darah da byk..kasik cabut

Ohh..darah yg bwk penyakit ni lain ckt..
Kehitaman ckt dan agak pekat dari biasa..
Sesape yg takleh tgk darah tu di sarankan jgn la tgk yer..
Coz mmg byk darah di sedut keluar..


| Rupa selepas di Bekam |

Bie pun buat Bekam ni..
Ater..keje berat mmg patut pun buat..
Abis belakang dia bulat2..hehe
I kat pinggang je..
So far da lebih sebulan lebih buat..kekurangan saket tu terasa dan
Aku da tak pyh mkn ubat da..hehe..
Aritu nak buat gak kat Seksyen 15 tu..
Tak sempat lak..huhu..

Serius tau korang..buat bekam ni leh kurangkan saket kite
Bukan terus hilang cmtu tau..kene kerap buat bru leh hilang
Aku ade rekomenkan kat opismate aku
Dia da buat..aku tak smpat nak tnye keberkesanan yer cmner
Bie yg tiap2 malam suh aku urut dia pun da lme tak suruh aku urut..hehe

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

3 comments:

asna cute said...

terasa nk buat jugak dulu2 tp rasa mcm boleh ke if nk buat saje2 xde sakit pape pun..Boleh ke kak?

tp xnk la buat skrg tgk prgnt kan hehe kang xcukup darah pulak.

YanaMIB said...

pernah buat sekali je bekam ni..kt area bangi..sbb mahal and kemalasan nk pergi selalu..smpi skrg x pi dah buat bekam..huuu~ ^_^

♥z@z@♥ said...

takut la nak buat..ngeri..aku bukan blh jarum@ nie..haha..even dah biase kene jarumkan tp tetap ngeri..one day nk try gak tp ade brann ke..hehe