03 March 2011

.Wabak Da Kembali.

Wabak H1N1 da kembali menyerang
Terbaru Sek Men Sg Long di arah tutup coz sorang pelajar meninggal coz H1N1
Sg Long tu walaupun jauh dr umh aku.
Tp..still di area Kajang ok..
Bangi - Kajang tak jauh mne wei..

Nak plak 3 ari ni aku demam On Off
Asal petang je..suhu mencanak naik..
Dengan selsema + batuk yer..
'Aish mmg da seminggu selsema..sebab sejuk je skg..petang je hujan kan..
Batuk lak da mula timbul..
Aku ni cukup risau kalau dia ade Flu + Cough tu..
Takat demam tu aku tak risau sgt..hahha..

Bile berita psl H1N1 da kuar..
Terus si suami bawak si isteri pg klinik..
AnNur Medical Centre la..mne lagi..
Kene la amik darah..
Time amik darah lak bukan ckt2 yer darah..byk ooOOoo..
Da la aku tak makan pape lg..ater..org demam selera jatuh maaa..
Lepas amik darah terus pening gajah ok..[pening lalat kecik sgt..hahah]
Tggu result..Doktor ckp demam biasa..
Tp kne monitor suhu..incase da cecah 40..terus pg klinik or hospital..
Keluar tanda bintik merah or muntah2 pun sama kene cepat bertindak..

Tp..tang muntah2 tu aku ni..sejak 2 3 menjak ni..
Asal bgn pagi je nak muntah..bkn aku je..Bie pun..
Pelik ke tak cmtu..ke Normal..hahaha
Jgn buat spekulasi bukan2 yer kawan2..
Mcm Kak Ina Babysitter 'Aish siap tnye
"Ni demam berisi ke tak ni..'Aish asyik isap jari kaki je ni"
Ayoooooo..tak kan la secepat ni..nehi nehi..

Tanda2 tu adela ckt yg dtg..tp tak sekerap mane..
Aku bajet tu Normal dlu..
Coz hormon perempuan ni lain ckt tiap2 bulan kan..hahaha
Don't Worry..if ade yg 'berisi' aku share..kalau takde..aku share gak..hahaa

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

6 comments:

asna cute said...

hopefully akak demam biasa jer. aminn. Cepat sembuh ya kak =)

♥z@z@♥ said...

try la cek..eh aku lak excited..haha..

pRincESs_N said...

tu laa..smlm Za blk2 gtau ade bdk mnggal sbb H1N1..truss aku tringat ko demam2 yunk...t8 cre tao...musim ni..

Mummy `Aish said...

Asna

TQVM dik..da sembuh da dr demam..just flu + cough je..

Mummy `Aish said...

Zaza

Ah ko..takde makne yer la nak berbadan dua lg ni..hehehe..aku pun malas nak check..hehehe

Mummy `Aish said...

N

Tu la..tu yg aku dok risau je ni..nak2 kat si kecik aku tu