11 April 2011

.Anak Perempuan Lebih Rapat Dengan.

Ini kes kecik ati ngan anak..waaaa..tetiba
Tp memang pun..
Anak perempuan yg seiras muka Daddy mmg la jadi anak Daddy
Kalau copy paste muka Mummy..alamatnya..ade je yg tak kene kang

Terjadi kat aku ni haaaa..
'Aish ni mmg ikut muka Bie..ater mata Jepun ikut PojieJepun kan
Pepagi bukak je mata..dia pg toleh yer Daddy dia dlu..
Walhal..muka aku dekat je ngan muka dia tu..
Then..word pertama kuar is..Aaaaaa...baaaaahhhh..
Waaaaaaa...sentap Mummy ok..

FYI..aku just letak Mummy & Daddy dlm dunia siber je
Real life..I is Mama..Bie is Abah
Why??..tu perkataan pertama dr mulut 'Aish..
So..we decide..tu yg akan kami gelar utk kami..

Then time makan lak..kalau aku suap..
Ckt je dia makan..then comot-momot serabai lg..
Ce ngan Daddy dia..perghh..
Banyak licin bersih dan sedikit comot..

Main lak..kalau ngan aku takde ye nak gelak ketawa sakan
Ce ngan Daddy dia..ketawa melekek se adanya..
Dulu kemain lg ek..kepit je ngan Mummy
Now..da besar ni..ckt2 Daddy..
Kecik ati..hahaha..

Tp..aku suke camtu..
Leh relax ckt aku ni..hehe
Kalau tak..berkepit saje..
Susah nak gerak..

Ramai dok tanya why bg anak nestum cereal tu memula..
Kawan siber ngan kawan realiti la byk yg tanya..ok ni penjelasan aku
Aku bg atas khidmat nasihat doktor pakar kanak-kanak..
Bukan saje-saje bg yer kawan-kawan..
Aku bg anak aku macam-macam makanan..
Bubur sayur..ayam..nestum ceral..Heinz..Rusk..Buahan
Segala aku bg..semua atas nasihat Paed 'Aish yer kawan-kawan

Tak semua makanan ni tak elok yer kawan-kawan..
Sape tak nak tgk anak kite sihat walafiat tanpa ade saket penyakit kan..
Aku ni bukan yer jenis "ok..bg je budak ni makan pape.."
No..aku ade PAED aku sendiri..'Aish pun ade PAED dia sendiri..
PAED aku adalah Dr Hayati..sampai skg aku still jumpa ngan dia..
PAED 'Aish ialah Dr Zul..even PAED 'Aish ni jumpe 'Aish time umo 'Aish 2 bulan
Macam iklan susu skg..
Adakah semua susu yg selain AnMum tu tak bgus..
So fikirkanlah..[itu lah ayat PAED 'Aish ckp bila aku tnye psl makanan 'Aish ni]

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

2 comments:

♥z@z@♥ said...

'Aish anak daddy yer..Iman lak anak mama..hehe..

JIVEBUMZ said...

owh bobo anak sape yer nanti?
anak mama ker anak babah? hihi saspennnn