01 April 2011

.Kaum Ibu Meradang Kelmarin.

*Updated

Haa..sape yg tau al kisah ni..tau la..
Sape yg follow aku punyer Twitter tau la ape hal yer..
Dalam FB pun ade..tp tak sedetail kat Twitter..
Petang semalam aku on FB..tup2 ade page baru..
Sape ntah yg buat page utk benci 'Orang Itu' yg bikin kaum Ibu meradang..
Haa...amik...selambak komen org hentam dia..

Then try la tgk blog dia blk..
Takde komen yg di publish kan..
Aku ade gak hentam..kaw2 yer hentam..
Tapi tak dipublish yer..takpe..asal org tu baca sudah..
Then N3 yg di buat yg bikin kaum Ibu meradang tu takde da..
Takut kot..
Di ganti ngan N3 mohon maaf..bagus lah..

Tp..terlajak perahu boleh di undur..
Terlajak kata..sampai ke mati kot tertanam..heheh
Aku sekejap je kot salah kan org tu..
Maklumlah..terover excited baru jadi seorang Ibu kan..
Tp tak payah la nak hentam kaum Ibu lain..
Kan da kene hentam ngan kaum Ibu..

So pada 'Orang Itu'
Perasaan Ibu lain kene paham gak..
Tak semua kaum Ibu ni sama perasaan yer cam awak..
Maaf awk Kami terima..tp lenkali berhati2 buat ayat yg lebih sedap ckt yer
Harap dengan page BENCI utk awk tu jadikan iktibar..
Amik la segala komen dan kritikan sebagai kekuatan awk yer..
Kesian kat anak awak kang..salah awak..anak yg kene tempias yer..

Ni statement maaf kat page BENCI untuk 'Orang Itu'

SAYA BETUL-BETUL MINTA MAAF
Sekali lagi saya mohon maaf pada semua. Betul. Saya betul-betul minta maaf. Sejujur-jujurnya saya memang tidak bermaksud menghina sesiapa. Memang tiada niat di hati ingin memperlekehkan rezeki setiap ibu. Niat saya hanya satu, hanya ingin berkongsi pengalaman dan cuba sedaya upaya memberi perangsang dan sok
...ongan. Maaf sekali lagi andai tujuan saya menguris hati sesiapa yang membacanya. Tidak ada sedikit pun terlintas ingin menyakiti sesiapa. Maaf!

Sepatutnya perkataan CACAT itu saya gantikan dengan perkataan yang lebih sesuai. Maaf sekali lagi. Saya hanya manusia biasa yang tak lari dari melakukan kesilapan. Benar kata orang, terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya. Kalaulah boleh diundurkan masa, pasti perkataan yang lebih sesuai akan saya guna. Saya akan jadikan ini semua pengajaran. Jauh di lubuk hati saya amat berharap ini dapat meredakan kemarahan yang di luar sana. Saya hanya insan biasa. Maaf sekali lagi.

Kawan2 ku yg bergelar Ibu
Maafkan lah si Ibu / 'Orang Itu' dengan hati yg tulus..
Memang la perit kata2 dia..[sampaikan aku menangis ok lepas baca N3 dia]
Terasa siooott kata2 dia..naluri Ibu sungguh la nipis ok..
Jangan lah sesape kasik guris ngan perihal Ibu2 ni..
Yang lepas tu lepas la..kasik new life lak ok..

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

7 comments:

asna cute said...

pehhh! nasib baik asna xsempat baca kes nie. tapi ada dgr gak ura2 citer nie sehari lepas.. jumpe gak link org tue..

Alhamdulilah dia dah insaf & mohon maaf.. =)

♥z@z@♥ said...

uishhh x sempat la aku bce entry tue..ala dah xde dah..ape dia tulis babe?

Mummy `Aish said...

Asna, sedikit sebanyak menjatuhkan martabat ibu yg BF kan anak bile dia gelar ibu yg tak BF kan anak sedemikian cara..tp maaf dia di terima..golongan Ibu ni bukan yer kejam sangat kan

Mummy `Aish said...

Beb..dia tulis ape yg aku luah kat Twitter smlm..uhu..

♥S@R@♥ said...

kita baru jdkan blog dia sebgai inspirasi utk BF..tp xbaca lak entry yg boleh buat kaum ibu terasa..

sabar je la ea..dia pun dah minta maaf..

dah boleh pregnant & melahirkan pun dah alhamdulillah..

yg lum ada zuriat tu lg la sedihkan dia org..lg la xmerasa nak BF kan baby..

bila xda baby org kata mandul,bila dah ada baby xdpt BF pun org kata.. sungguh xfaham (alamak teremo plak)

pe2 pun semuanya Allah yg tentukan..

Mummy `Aish said...

Kak Sara

Kan kan..da jadi ibu dan BF kan anak 1 anugerah..jgn la terlalu riak dan terlalu memperlekehkan org yg tak dpt anugerah2 yg dia dpt tu..kang tak psl2 Tuhan tarik blk anugerah tu..salah sape..diri sendiri gak..lgpun ramai da blogger quit dr follow dr blog dia disebabkan N3 dia tu..sedikit sebanyak mmg menjatuhkan martabat ibu yg BF kan ank..so sndiri buat sndiri tanggung la..kuasa IBU mmg kuat bila bergabung..booommm

♥z@z@♥ said...

babe, dia dh remove blog dia ek..coz xleh buke babe...