02 April 2011

.Kebersihan Di Mana Saje.

| Pembersih Yang Wajib Ade |

Sape tau tu ape bende..
Hehehe..yaaa betul..
Tu pencuci botol dan puting yer..
Kalau kite basuh pinggan ngan cawan pun pakai sabun kan..
Ape tah lg botol susu ngn puting susu anak kan..

Aku pakai ni since adik aku dapat trial pack dr Supervisor Manjaku Bangi..
Adik aku tu..pergi je Manjaku Bangi tu..
Jumpe je Supervisor situ..gerenti dapat la bnde2 yg leh bikin semak bilik 'Aish tu
Tp..ade gak kalau da byk sangat aku kasik kat orang2 lain..
Ater..berlambak sangat bnde yg sama..

Oppss..melalu lak..
Aku pakai Pureen je coz takde bau sabun lepas pakai..
Aku tak pernah lak try yg lain..
1 ari tak basuh pakai sabun tu..
Confirm botol mesti bau susu..[tak kan bau coklat kot..hehe]

Cop..korang kasik steril botol2 tu bape kerap ek..
Aku ni tiap2 ari wei..ke aku ni terlebih rajin..
Aku takde la beli Steriliser tu..
Memula nak beli..tp aku pk byk kali..sama je kalau aku steril manual..
So..berfikir dengan bijak agak tak membazir kan..huhu
Actually byk sebenar yer bnde yg tak perlu di beli..
Belajar dari pengalaman sendiri kan..so byk kan la bertanya pd yg berpengalaman

Tp...pencuci botol ni kene la beli..
Bau susu dalam botol tu kalau tak di basuh busuk wei..
Lekit2 susu yg melekat kat puting tu lelama jadi kuning wei..
Ewwwww...sila la bersih kan dengan pencuci ini yer..

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

2 comments:

♥z@z@♥ said...

aku mmg gune pureen nie..orange & mint dua² aku pkai..aku steril botol susu Iman seminggu skali..

Mummy `Aish said...

Zaza

Aku pun guna 2-2..eheheh
Ko steril seminggu sekali ek..ermm..nak tkr gak la..haha