20 April 2011

.Syukur Rezeki 2011 DETAIL.

Ish korang ni..
Tak sempat akk nak cite detail..
Bertubi org dok ucap Tahniah..
Well..mmg sesuai pun ucap Tahniah..hahaha
But..not for me..for 'Aish OK..

Tahun ni 'Aish bakal jadi KAKAK
Which is..
I Pregnant...^__________________^































No la....
My Cousin pregnant for 3rd times..lepas keguguran last year
Kalau tak mmg sebaya la ngan 'Aish
So tahun ni..rezeki 'Aish utk kembali jadi kakak..

Ish korang ni..kalau aku pregnant..
Gerenti aku tepek UPT test aku tu..
Tp kan..aku rse cam nak bikin kejutan la nnti utk 2nd pregnancy tu..haha
Oppsss..aku mau story ckt la psl UPT test ni..

Al-kisah psl kwn aku..
Last year ktorg sama2 boyot anak pertama..
Then tahun ni..dia delay period almost 3 months..
UPT test once a week dia buat..
Semua -VE
U leh imagine..-VE..walhal 3 bulan da delay period..

And..dia ade baby umo 9 bulan..
Of course la lasak segala kan..
Maklumlah usia baby tgh ligat aktif..
Langsung tak amik pape ubat pregnant..
Da..UPT -VE

So aku suh la dia jumpe doktor O&G
Guess what..
Dia di khabarkan pregnant almost 3 months++
Persoalan yer..adakah UPT tu mmg tak detect pape..
Tp..1st pregnancy dia..OK je test..
Lain la kalau dia delay period a week ke ape kan..
Ni da 3 bulan OK..UPT da macam2 jenis da beli..
Semua -VE

And fakta dr doktor O&G lak
Hanya 1 orang dalam 100 wanita akan mengalami situasi camtu
Well..kire yer UPT ni tak 100% betul la ek..
Ade gak kes kawan aku sorg ni..
Test UPT +VE..lepas delay 2 weeks..
Scan segala bagai..NOT PREGNANT..
Pelik tak..

Ermm..pening gak tu
Aku pernah gak test tahun ni..
The result is -VE + +VE = ???
Line ke 2 samar tp kalau tgk betul2 nmpk la color merah tu..
Cmner tu..ahhh..biar kan je la..[boleh camtu..hahaha]

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

9 comments:

SweetYatt said...

Laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... kau ni.... bukan kau yg pregnant ke????? hampeh jek..... lepas ni maleh nak percaya citer pregnant kau...... kih kih kih.......
Muiz penah kata "tipu dosa, mati seksa..." ha ha ha

Mummy `Aish said...

Hahahha..Kak Yat..sy tak tipu..kan sy tnye kat YM..caye ke..hahhaha..tup2 akk ucap tahniah..hahah..well..tahniah tu 'Aish not for me..hhaahh..2nd pregnancy nnti..sy kasik sepi je nanti..tgk la..hahaha

♥z@z@♥ said...

BABE..AKU SIAP WAT ENRY LG KAT KO..JAHATNYE KAMOOO...HUHU

pRincESs_N said...

Aloo...bikin gempak laa ko..saba je...

Mummy `Aish said...

Zaza

Hahahahha..tu la terkejut aku baca pg td..hahahha..well..aku tggu org lain dlu pregnant 2nd time

Mummy `Aish said...

N

Hahahah..gempak ala2 dongdang..hahaha

♥ QaseH ♥ said...

perhhhhhhh,,,mantap la ko mar,,,terbaikkkkkk,,hehehehe

law btl per salah nyer kan,,,hikhikhikhk

zaf-neza said...

aduh..tertipu.....

jeBateja said...

adehhhh...kureng asam keping lah ko....

org lain ngupernya....

err..bonus erapa bulan erk....???

ahakz...untung dah bosa tahun lopeh...ahakz