09 May 2011

.2nd Baby.


Ya Rabbi..

رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى
وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَصْلِحْ لِي فِي ذُرِّيَّتِي
إِنِّي تُبْتُ إِلَيْكَ وَإِنِّي مِنَ الْمُسْلِمِينَ

Maksudnya :
"Wahai Tuhanku, ilhamkanlah daku supaya tetap bersyukur akan nikmatmu yang engkau kurniakan kepadaku dan kepada ibu bapaku, dan supaya aku tetap mengerjakan amal soleh yang Engkau redai; dan jadikanlah sifat-sifat kebaikan meresap masuk ke dalam jiwa zuriat keturunanku. Sesungguhnya aku bertaubat kepadamu, dan sesungguhnya aku dari orang-orang Islam (yang tunduk patuh kepadamu)"

(Al-Ahqaf :


Ingatkan PMS coz tanda-tanda ke arah tu mmg sebijik..
Pg klinik nak check lain..result lain la yg dapat..
But..I was really surprised
Seharian memikir kan yer..very the low imagination
Coz aku terima something not good from doctor
"U saket perut, I takut ur pregnancy luar rahim"
Can U imagine how I feel..

So esok yer scan kat Klinik yg sama but doctor yg lain
I Love that Doctor very much la..
Doc. Huda..she was very friendly..I cop her myFaveret doctor
Scan segala..yes..myPregnancy is NORMAL..just dok ketepi belah kanan
Tu yg bikin saket semacam coz menarik tulang belah kanan..
Doc pun terkejut I dpt secepat tu..but
"Rezeki dr Allah, kita takleh jangka..ade yg dapat lambat, ade yg dapat cepat, kamu adalah salah satu khalifah Allah yg paling beruntung sebab di beri rezeki Dunia&Akhirat secepat ini"

Boleh time tu gak aku menangis..yes..aku gembeng..
Who cares..that statement mmg bikin aku sayu..sayu kesyukuran
Rasa cam nak peluk kuat ketat anak ngan laki aku time tu gak..
Dan yg bikin aku gembira..myDue is DECEMBER
So many things happen in DECEMBER...

Ohh..I baru tau..member Blogger ade gak yg sama2 pregnant cam aku
Anak 1st lahir tahun 2010..I Love It
Ape yg penting..THINK POSITIVE
Ade yg nak sangat anak..tp tak dapat2 lg anak..
Ade yg sampai buat macam2 utk dptkan sorang anak..
Ade yg da dpt anak..di buang2..alahai manusia..tu la rezeki dunia&akhirat

Kengkawan Twitter yg tau dlu perihal ni..
Sape yg alert psl Ticker atas tu..tau la..
Da seminggu aku letak situ..saje je..hahaha
Well..kat FB..aku hint2 je..tak detail mne..
So kengkawan blogger..this is myREAL REZEKI..
'Aish bakal terima adik KANDUNG tak lama lagi..weeeehoooo
Ok la..usia 26/27 da ade 2 anak..hopefully sepasang..^_________^

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

12 comments:

b.E.L.L.e said...

wah..tahinah...semoga semuanya selamat.. =)

♥ QaseH ♥ said...

ha cm ni la,,nak maw emo2 taw,,rezeki,,n aish akan jadi kak long,,,sweet jerk,,,,

asna cute said...

alhamdulilah.. =))

♥z@z@♥ said...

congrats again babe..Alhamdulillah rezeki..smoga ko kuat k..Allah lebih mengetahui apa yang terbaik tuk hamba-NYA..anyway, congrats to 'Aish gak..coz bakal jadi kak long..hehe

nurul riza said...

tahniah...

SyaNa said...

TAHNIAH!!!
take care ye

hepi aku dgr
senang jaga anak time kecik sekali gus

afni+hafiz=dani said...

wah tetiba rasa macam nk proses baby jugak..haha..btw, congratz =)

♥S@R@♥ said...

tahniah..
rezeki paling berharga..
xpe susah2 dulu senang2 kemudian..

semoga dpt baby boy..comelnye nnt kakk n adik jln pegang2 tangan..so sweet..(kita lak cam terharu)

Dnazz Shoppe said...

tahniah dear. bestnya nti 'aish dpt kawan :)

m@Ri@ said...

tahniah..baby hujung thn la ni..em maria pn pekak kan telinga je..org kata mcm2 bila preggy second ni..tp dah rezeki..apela diorg ni kan..

Mummy `Aish said...

Guys

Syukran Jazilan..hehehe..tetiba malu+sayu lak..hehehe..

Ann GreenStrawberry said...

congrats..for the 2nd baby,, 29 dec due.. tapi nati bby kuar 28 dec eh.. same dgn fahim.. hihih...