11 May 2011

.8 Bulan Sudah.


Kali ni tak mau cite sgt pasal pregnancy
Last year..abis entry aku berkisar pregnancy saje..
Tahun ni kasik ubah berkisar 'Aish saje..thn depan adik 'Aish lak..hahah
Very the verangan kan..hahah

'Aish..anak manja Daddy tu..
Da menginjak ke usia 8 bulan++
Oh..makin lasak dan ligat..
Lasak tak hengat..penat Mummy dok jerit2 tau..haha

Ohh..peel yer mmg makin luar biasa..
Sudah beremosi sikit..hahaa..even dia NO FEELING
Ari Sabtu aku berdua je ngan dia..
Pesen dia skg..bgn tido je..guling-guling..main bantal busuk dia..
Gentel2 tali bantal dlu..then bebel sorang2..

Da jerit kuat2 kasik Mummy bangun..bru la dia duduk
Da duduk da tentu nak merangkak lak kan..
Da merangkak da tentu nak berdiri kan..
Da berdiri da tentu nak gerak2 ckt kan..
Ohh..'Aish sudah reti meniti sikit2..haha..tu pun 2 3 tapak je..
Kalau berdiri lepas tgn leh la bertahan 2/3 saat..
Tp dia pndai..lepas tgn atas tilam je..kalau ats lantai..
1 tgn je dia lepaskan..hehe..bajet dia nak jatuh tmpt empuk la tu..

Da meleret lak..
So..bile tggl berdua..maka yer..
Mummy dia akan jadi kelam kabut la kan..
Mane nak kemas umah..mane nak basuh baju bertrip tu..
Mane nak jage 'Aish..mane nak masak lg...ooohh..cabaran
Aritu la kucing kat umah buat hal..ckt2 nak curi lauk kat sinki..
Sikit2 aku shhh..shhh..sikit aku memekak halau kucing..

Nak plak that day 'Aish pantang nmpk aku bangun..
Dia punya nangis mcm kene cubit/pukul tu..
Merah-merah mata..air mata meleleh laju je
Aku da stress sgt..aku marah2 dia..
"U nape manja sangat arini..please jangan ngade2 arini"
Boleh dia mencebik ketap bibir..then nangis..
Aloh aloh...aku lak kejam..lg marah2 dia..hahaha
Lagi kuat dia nangis..last2 smpai nangis tersedu-sedu..

Da tersedu-sedu tu..aku peluk je la dia..
Kuat lak dia peluk aku..hahaha..
Konon nak say sorry la tu..
1st time aku marah dia nangis sedu-sedu tau..
Bie balik ngadu kat Bie..alih2 aku yg kne marah..adoo..nyesal ngadu

Boleh dia ngadu ngan Daddy dia..
Ngadu bahasa dia la kan..mane la aku paham..hahahaha
Tp..mmg dia rapat ngan Daddy dia skg..
Senang ckt aku..leh relax ckt..hahaha


...XOXOXO...

mAr@ZiEy

4 comments:

b.E.L.L.e said...

alahai..comelnyer aish...sonoknyer dh de baby sndiri...boley buat teman borak n gurau2...hehe..

♥z@z@♥ said...

biase la babe..dia tau tue nk ade persaingan..hehe..aku pun dah biase tggal berdua nga Iman..mmg kelam kabut..xkan la nak dok je main nga dia ye x..mane la keje nk siap..time dia tido biase nye aku curik mse..tp tido siang ko phm jek la..kekdg 10 minit je..ape je yg sempat siap..mmg penat wehh..fuhhhhh

Atiqah Adnan said...

alahai.. aish dah besar daaa.. tak lama dah nak jadi kakak.. take care ok mar..

SyaNa said...

iman pn close ngan bapaknye
org kata boy ngam ngan mak kan
aku tgk xde pn
sedey je kadang tu