20 May 2011

.Hello Mummy `Aish.

Since 1st pregnancy aku saket pinggang
Start bulan ke 2 smpai la ujung nak bersalin..
Saket teramat saket..
Now saket tu mula kembali..same time..bulan ke 2

Kali ni tangkap tang vontot dlu..
Saket yer..perghhhh...cam di hiris di pilis OK saket
Once da saket..nak jalan punyalah payah..
'Aish pun pelik tgk muka Mummy tahan saket..

Ohh..ramai yg dok doakan kali ni aku dapat Baby Boy..
Hopefully..dapatlah aku sepasang nanti..
Kalau baby girl syok gak..tak yah beli baju lagi..recycle je baju 'Aish..
Tu untung yer jadi anak sulung..segalanya baru..hehehe

Mabuk..oohh..kali ni kuat dari sebelum ni..
Setiap masa aku loya nak muntah..
Penawar..gula-gula or asam..
Selera makan..so far OK..bedal je..malah lg kuat..nak2 malam hari..

Macam semalam..
Jam 9 mlm da makan 2 pinggan nasi goreng + ayam goreng
Jam 12 tgh malam bedal lagi sepinggan..
Jarang ok aku makan nasi tengah2 malam..
Lazat dan enak lak nasi goreng buatan aku tu..hahaha

Cite pasal selera makan ni..
Ari senin Asna tulis kat wall Twitter ngan FB pasal
Kuah Kacang + Nasi Impit
Dan mmg aku tgh aim nak makan bende tu..sekali membuak gler nak makan..
Terus SMS Bie nak petang tu gak..
Alhamdulillah dapat..tp Nasi Impit di ganti ngan Ketupat + Sate sekali..
Tetiba nak makan Rendang Tok..
Bie call SIL aku..suh buatkan..ahaha..parah-parah..
Orang 1st Trimester selera lari..ni makin menjadi lak..pelik lak..hahaha

Yes..aku memang takleh nak masak..
Sebelum nak masak tu..kasik uwek2 puas-puas dlu..
Then cekal kan ati masak..tak mau la lorat sangat layan peel ngade2 aku ni..
Kesian kat suami ngan adik-adik aku..kang kelaparan lak..also aku gak..

Dan..tabiat aku takleh bau Nasi Lemak kembali..
Gile plak aku rasa..memang takleh bau nasi lemak..nak muntah saje..
Sebelum ni..setiap pagi sebungkus nasi lemak OK..
Sekarang aku gian makan Nasi Kerabu penuh ngan Ulam-ulam..
Aku rasa hobi makan sayur ni makin kuat..aku boleh ratah sayur saje tanpa makan nasi
Dan aku gian makan roti..
Yes..aku tak minum lagi susu Anmum or susu ibu ngandung tu..
Tp aku ganti ngan air milo ngan air soya/air dutch lady..
Tetiba tekak ni tak mau telan susu ibu ngandung..

Orang cakap ibu ngandung di sarankan elak keje berat-berat
Tp..kondisi cam aku ni..klu dukung anak tu kire keje berat gak ke..
Angkat bakul baju yg tinggi tu..selamba je..dulu pun sama..
Dulu siap dukung Jotak yg umo 3 tahun tu lagi..bukan nak riak..
Kadang-kadang terlupa coz da terbiasa..

Pengalaman banyak mengajar kite kan..
Orang tua-tua cakap nak tau anak yg akan lahir tu jantina ape..
Tengok kat pelepat kaki anak yg sebelum tu..
Camne ek nak cakap..korang baca sini jela ek..
`Aish aku tgk ade 3..kejap2 ade 2..camner tu..hahaha
Tak kesah la lelaki perempuan..janji sihat sempurna

Mood berblog skg akan kurang la..
Aku rasa makin takde mood nak blog..pesal ek..
Tp ni la side income aku..hahaha
Tell Me Why!!!

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

2 comments:

asna cute said...

malas berblogging sebab pembawakan budak kekek ;D

Aisumi Chan Kawa'i said...

wahhh~ aish bakal dapat adik laa.. hehe.. tahniah kak ^___^