16 May 2011

.Madah SesukaHati.

Ade yang bertanya..ade yang segan nak bertanya..
Hahaha..perasan ok..
Ok la..setiap pregnancy lain yer cara perubahan kite..
Bersyukur la if semua pregnancy kite sama dan konsisten..

Cmner aku tau aku termengandung..hahaha
Kalau kat Twitter..ramai tau da kot..hohoho..
Aku skg ni sikit-sikit Twitter kan..
Ate..rugi ok tak join Twitter ni..gian terus..hahaha

Since lepas bersalin ni..
Timing period aku mmg da tak konsisten..
Tp..aku tetap leh agak bila akan datang yer time tu..
Which is..lari sikit jer timing tu..

2 ari sebelum tarikh sepatutnya aku period..
Emosi aku memang lain..
Tanda-tanda pregnant tu langsung takde..pelik kan..
Lebih pada tanda-tanda PMS..
Nak-nak emosi aku sikit-sikit nak marah..
Kat opis ok lagi..jejak je pintu umah..
Pantang nampak umah sepah sikit..haaa...amik ko..

Ntah la..rasa tahap kemarahan tu lain macam je tau..
Pelik kan..da penat marah2 tu..pening kepala..
So..bincang selidik..Kak Jue cakap tu petanda PMS
Bile search..yaaa..mmg sebijik petanda tu..check sini

So ignore je la..even da delay period almost a week rse yer..
Pesal tak wat test??..
Soklan tu ramai kot yg bertanya..
Aku takut nak tau result yer..boleh ke terima..haha

Nasib la time pg Teluk Batik tu aku tak main Banana Boat..
Kang tak pasal2 lain la yang jadi..hahaa
Ntah la..then aku saket perut belah kanan..cam menarik2 saket yer
Wat tak tau lg..diam je diri ni..

Tu yg pg jumpe doktor tu..
Sekali lain yg dapat..
Betul orang tua-tua cakap..kalau anak kecik hisap ibu jari kaki selalu..
Kemungkinan akan dapat adik cepat..
Haaaa..terjadi kat aku..so betul la tu..hehehe

Pesal tak amik protection..
Cmner nak cakap ek..
For the 1st experience..aku nak bnde yg terbaik buat aku..
Dok search ape yg best..
Kalau amik tu ape risiko yer..kalau amik ni risiko yer ape lak..
Last-last terbabas..so terima je la..
Maybe kali ni Baby Boy lak..leh la sepasang..hehehe

But kali ni aku tak kasik heboh cam dlu..
Aku tau ade yg pemikiran agak mundur sikit..
Kenyataan ok..
"Ko ngandung lagi..tak menyempat la ko ni..sabar-sabr la dlu"
"Kesian kat anak ko la..ketandusan kasih sayang je nanti"
"Ko ni..tak gerun ke nak tanggung saket bersalin lagi"
"Ko ni..stabilkan la dlu segala baru nak tambah anak"

Dan..aku tau gak ade yang akan berkecil ati ngan aku nanti
"Ohh..dia da ngandung kali ke 2..aku tak ngandung2 lg.."
"Ermmm...subur yer dia..aku nape tak sesubur cam dia"
"Best yer dia...ngandung lagi..aku bile la nak rasa cm dia"

Semua ni kenyataan...aku cite pasal ape yg berlaku sekeliling aku
Even ade yg tak cakap depan aku..
Aku dapat agak rasa segala yer..
Aku tak kaya ngan harta bende dunia..tp ALLAH bg aku harta dunia&akhirat
Aku tak menjangka semua ni..
Ramai org da kwen nakkkkkk sgt anak cepat..
But please...........TOLONG JANGAN TERLALU MENGHARAP
Yes..ko leh mengharap utk dpt anak..tp TLG JANGAN TERLALU SANGAT
Bnde ni bermain dengan Psikologi OK..

Aku sangat2 syukur ade opismate yg faham..
TQ Kak Belle..Kak Zura..Kak Ros..Kak Yat..Kak Faridah..Kak Manita
Aku mention je nama dorg..kasik glemer..hehe..
Ohh...bebelan Kak Yat ngan Kak Belle..mmg menusuk kalbu..
Wa nangis beb..nangis...

Mama Papa mmg la terkejut..tp dorg suke sangat sebenarnya..
"Kak..anak no 2 nanti..Papa nak jage tau"
Waaaa...cmtu sekali..adik2 aku suke je..
Sekarang ni da meriah ngan 'Aish Jotak, apetah lagi anak no 2 ni..hehehe
Jotak geng seabadi dia 'Aish..hehehe..

But kali ni..aku rasa agak selesa ckt
Maybe..pengalaman last year mengajar aku banyak bende..
Saket pinggang..yes..mmg saket..tp aku maintain je..
Lom sampai tahap Kritikal lg..hehehe

So..itulah madah sesukahati aku..
Aku da taip lama da bnde ni..
Saje je peram lame..hehehe..
BTW..Syukran to Zaza coz sudi order HarumManis dr kwn dia dr Perlis
Ohh..aku tamak..semua aku makan sorg..hehehe

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

2 comments:

♥z@z@♥ said...

Alhamdulillah..senang hati aku biler ko suke..sori if x ckup ek..moga rezeki dunia akhirat ko dpt sedikit sebyk ke aku..amin.. =)

Puan nadxoxo said...

Wee sonoknya pregnant lagi! Jaga diri ye :)