02 June 2011

.Long Time No Cite.

Feel nak bercerita ade..tapi feel nak menaip ni takde..
Ape kelas feel cerita ade tp feel menaip takde..tak seimbang da tu..
Ok..now nak cite latest cite la kan..

Aku buat second check up ari....Selasa kot..
Ohh..kalau ikutkan ticker atas tu..aku da 10 minggu kan..
Dan...time 1st check up + scan..
Doctor cakap normal..coz pembesaran janin mengikut minggu..

2nd check up + scan..Doctor bg surprise!!!!
Pembesaran janin mengjangkaui minggu..
Sepatutnya 10w la kan..tp besar janin da macam 12w..
"Betul ke time last period awak ni, besar la janin awak ni"
"Betul doctor..even lari ckt..tp takde la sejauh 2 minggu"
"Ermm..sepatutnya makin nak abis 1st trimester, muntah makin kurang"
"Tu la..saya makin teruk la muntah..memula tu OK je.."
"Cara awak ni macam pregnantkan TWINS la"

Terkedu..membisu..tak terkata da..
TWINS????...
"Tapi..saya nampak 1 je kantung..tapi...."
"Tapi ape doctor.."
"Kejadian Allah ni kite tak tau camne nak cakap..sekarang kite nampak 1..maybe nanti nampak 2"
"Twins??....Ya Allah"
"Awak ade history family Twins ke?
"Ade..tp tu dua pupu saya..belah husband takde"
"Posibility tu mmg ade..tp kite tunggu next check up yer "

Dan..myNew EDD is myLucky Number
Its myBirthday!!!!
Tang tu aku suke gler..hehehehe...
2012 will be myLucky Number Forever

Cerita tu di susuli dengan BP aku yg rendah..
Sejarah dalam hidup aku..
Aku hampir jatuh pitam depan public..hehehe
Nasib dapat capai badan adik aku..
Dan..aku sempat berlanggar ngan sorang mamat ni..
Ya ampun..tak tau cmner nak cite time tu..

Yang aku tau..badan aku berpeluh..
Bunyi terlalu bising..dan aku nampak semua orang jalan lajuuuuuuuuu
Muka aku mmg tahap kepucatan melampau..[adik aku yg cakap]
Nasib Bie ade..terus dia angkat aku bawak pg kete..
Lantak la orang nak tengok ke ape..janji bini dia tak jatuh kene penyek..
Ohhh...lepas tu aku kene kuarantin..
Memang dalam sejarah betul la..

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

1 comment:

asna cute said...

xsabar nk tgu akak g next check up.. nak tau dapat twins ke x hehe ;D