07 July 2011

.10 Bulan Genap.

10 bulan genap da usia `Aish..
Makin-makin cedik akal genius anak dara tu sorang..
Demam aritu pun maybe nak tukar no dari single no ke double no..hahaha
Tu yg demam semacam teruk je..

Perkembangan sama je macam 9 bulan..
Cuma lepas demam ni ade 1 peel yg suke dia buat..
Suke berjalan..
Memula ktorg akan pimpin tangan dia 2-2 belah baru dia nak berjalan/bertatih
Now..1 jari pun sudah boleh..yeyeye..
Kadang-kadang..bile lepaskan..jalan lajuuuuuuuuuuuu betul
Paham jela la bile lajuuuuu maka jatuh la cepat..hehehe


Tapi takde la leh berjalan sepenuhnya..
Masih dalam proses nak kuatkan kaki untuk berjalan..
Papa cakap dia demam nak ringankan badan nak berjalan..
Hopefully nnti time raya da boleh berjalan..hehehe

Makan pun da mkin banyak..
Tu perkara biasa kot..hehehe
Da boleh pegang botol susu sendiri..[ni dari umo 9 bulan rse yer da boleh]
Kuat minum air masak..tp dari cawan..
Ohh..aku da bg dia minum dari cawan since 9 bulan lg..
Alhamdulillah..dia suke dari minum dari botol

Ohh..perkara paling lucu + bijak `Aish
If dia terbau something yg busuk..
Automatik mimik muka dia berubah..
Dengan dahi berkerut..muncung ke depan..siap berbunyi tu..
"Sape busuk ni"..automatik mimik lucu tu di buat..
Aku ni tak sempat nak snap..asal nak snap je..dia da tak buat da mimik tu

Tu je kot perkembangan dia..
Aku bersyukur sangat coz `Aish catch up step by step utk berjalan..
Tp ade gak baby yg tak ikut step..tup2 berjalan terus..
Cam adik aku..advance terus anak camtu..hehehe

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

3 comments:

♥z@z@♥ said...

mmg pun..kekdg baby nie klau demam mesti nk dpt something..Alhamdulillah..cepat 'Aish dpt kaki..Iman pun dah follow slow² cme kaki ketar² lg..xpelah lambat pun asal normal ye dak..'Aish berdikari sbb nk dpt adik tue..hehe

pRincESs_N said...

ololo Aish....cpt2 blari plaks..

syanasaid said...

oo da berjalan ek anak dara tu
anak bujang aku br setapak 2 da terduduk
takut kot, ttbe gayat hahahaa