18 July 2011

.Kecederaan Pertama.

Dalam hati aku nak cite semua sekali..aci tak..
Ok..ni cite da lama basi tp alang-alang da nak berceritakan..
Al-kisah anak dara ku berjari dan berdarah..[ape pesen ayat aku ni]

Jotak pecahkan perfume aku..
Perfume hantaran aku..see..dan nak 2 thn still ade lg tau..
Ate..aku tak suke da bau dia since pregnant 'Aish tu..
So..di simpan je dlm kotak..
Jotak..akal panajng melangit..di bukak yer kotak tu..then terjatuh la perfume tu
Berderai la sikit kaca tu..

Aku pun letak tepi..cover ngan bakul
'Aish ni akal panajng melangit gak..
Leh nampak perfume tu..mmg faveret dia main perfume tu pun..
Sekali time dia seret jari dia tu...sekali ngan warna merah..
Aku cam..aikk..ape tu..
'Aish ni bukan pesen nak nangis ke ape..
Dia nangis coz nampak Mummy dia cuak semacam..hahaha

Menitik berderai darah tu weiii..
Kalau di tadah darah tu..mau semangkuk penuh darah tu..
Papa Mama kebetulan patah balik coz time tu ktorg tgh siap2 nak ke majlis kesyukuran
Menjerit la aku dr atas..
"Maaa...jari 'Aish berdarah.."
Mama lg cuak dr aku..hahahah..ke hulur ke hilir cari minyak gamat

Time nak pakai la tak jumpe..ce tak mau pakai ade saje..
Papa kuar je toilet
Terus cari daun ape ntah nama dia..dia kumat yer daun tu..letak kat jari 'Aish..
Tak nangis..tp melalak coz org dok pegang je tgn dia..hahaha
Last-last ke klinik terus coz darah dia da kering kan..kite kasik balut

| Ni la hasilnya..|

Tak sampai sehari da tercabut da pembalut tu..
Geram sangat..aku pasangkan sarung tangan yg time dia kecik2 dlu..hahaha
Sebelah je pasang..ate nak masuk kan je dlm mulut..kan kotor tu..
Da ade sarung tangan, tau lak dia guna sebelah tangan je..hahaha..

Now da OK..tp berbekas la..
Biasalah baby kan..take time ckt nak sembuh..
'Aish ni kental kuat..takde demam..risau gak aku klu dia demam..
Maybe feeling saket dia lom kuat kot..hehehe..
'Aish anak yg kuat..yeaaa..ikut Daddy..Mummy tak kuat..da cengeng da..

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

No comments: