25 July 2011

.TeamBuilding.

Maaf N3 sungguh berjela

Memo ku terima 18 Julai 2011..sedangkan kene pergi 21-22 July 2011
1st trip aku da tolak awal2 coz alasan PREGNANT..
Tp myBos cakap WAJIB kene attend, even PREGNANT or NOT
Bincang dengan Bie..dia OK..
Mama, Papa cam berbelah bagi..

Esok yer aku bertungkus-lumus dapatkan tentatif program..
Ade 2 aktiviti Outdoor..
Bagi kat Bie..
"U boleh join..tapi ingat anak dalam perut"
Mama nampak Ok da..tp Papa ade bg 1 ayat
"Kakak pergi lah..ni untuk kebaikan kakak ngan cucu Papa dalam perut.."
Semangat berkobar tp dalam ati je kot..luaran tak nampak..hehe
Ari yg di nanti..sampai awal OK aku..hahaha
Tp sehari b4 pergi tu..skoolmate aku cakap..
Ex-Supervisor aku baru je berhenti as a Manager kat Pangsun tu
Keciwa beb coz tolak yg 1st trip tu..aiyoooo

Tp..semua da di tetapkan Allah..
Sampai je kat sane..
Kejadian tak di sangka..dalam Memo nama aku ade..
Tp da smpai sane nama aku takde..ape cer..
Nasib ramai yg tak attend..so aku di kire sumbat je bilik kosong..
Dapatlah sebilik ngan Kak Yat, Kak Jambu, Kak Imah..dorang ni opismate aku..
So senang..grouping pun ikut bilik..ate perempuan 7 orang je..
Guess what..aku jumpe my Ex-Supervisor time L.I dulu..suke suke..
And..dia akan pindah ke Bangi ni..yeyeye..dekat OK ngan umh aku..
Time aku L.I kat Saba Islamic Media, Setiawangsa..=)


Bilik memang cool bg aku..ate nama pun tempat training kan..
Jgn lak ingat bilik cam hotel 6 stars..
Tu..gambar no 2 tu dambar luaran bilik kami..
Perempuan tingkat bawah..lelaki tingkat atas

Start program dengan pengisian Jasmani..MAKAN!!
Tp..Nasi Lemak kan..so aku ni dalam kategori ALERGIK sikit Nasi Lemak
So makan sikit je..rata-rata dorang cakap sedap..hehehe
Then di susuli ngan pengisian ROHANI..
Bg aku seronok dapat pengisian Rohani camtu..
Coz memang da laaaaaaaammeee tak dapat camtu..
Kire tu la saat dan tika yer untuk aku muhasabah diri setelah sekian lama
Serius aku memang tak nyesal join TeamBuilding ni..
Semangat makin berkobar bile dapat pengisian camtu..
Bagi aku..rugi kite tolak aktiviti camni..bukan senang kite nak dapat pengisian camtu..
Nak-nak sekarang aku tengah mengandung..
Aku rasa anak aku dalam perut ni pun suke sangat..terKick sane sini..
Mengaku..start kat Pangsun la myBaby start kick banyak kali..
Sebelum ni rasa cam nak tak nak je kot..Alhamdulillah..
"Jadilah Kamu Mujahid yang Terpilih wahai Anak Ku"

Group pecah 4 ..2 P 2 L..
Aku Group Saidatina Khadijah = Isteri Rasulullah
Ahli..ahli bilik aku..


Program lebih tertumpu ke arah Islamic Programme
Dorang tekan kan SOLAT dan AMALAN SUNAT/MAHMUDAH
Solat wajib berjemaah..Alhamdulillah..
Zikirullah sebagai amalan..
Tak rugi aku join..Alhamdulillah

Part paling tak di sangka..
Aktiviti Outdoor..bukan tak sangka ape..aku tak sangka aku mmg takleh join..
Sungguh rugi kat situ..
1st Outdoor Game is Berakit

| Berposing - Taklimat - Ikat Mengikat - Angkat Mengangkat - Rakit - Lumba - Juara |

Malam di penuhi dengan pengisian ROHANI lagi..
Dan aktiviti pagi esok yer paling best..
Aktiviti Daki Bukit
Can U imagine..camner seorang ibu mengandung daki bukit pepagi buta
Risiko yer memang tinggi..
Tanah yg licin lg curam..dengan aku tak pakai Sport Shoes..
Aku titipkan semangat Asma' bin Abu Bakar As-Sidiq
Anak kepada Sahabat Rasulullah s.a.w
Beliau menghantar makanan kepada Rasulullah dan Abu Bakar As-Sidiq
Dengan mendaki Bukit Thur, dimana Rasulullah & Abu Bakar bersembunyi di Gua Thur
Dan paling aku semangat..Asma' ketika itu sarat mengandung..
Can U imagine..Bukit Thur jauh lebih tinggi dari bukit Pangsun tu..
Bukan saje kandungan dia bawak..tp bekalan makanan..
Malu bagi aku kalau aku tak mampu..semangat seorang Wanita Islam yg berjuang demi Islam

Pagi tu aku call Papa ngan Bie..
Ntah la..aku ni kalau bab2 nak cengeng sikit cari Papa
Gtau dia aku kene daki bukit..
Papa suh aku zikir tiap langkah aku tujukan untuk naik dan turun..
Semput..YES..tipu la kalau aku cakap tak semput..
Even orang cakap badan aku kurus sampaikan Fasi pun tak caya aku pregnant..
Tp..berat aku bile daki..MasyaAllah..berat teramat..
Gagah ni kaki daki..da setengah daki..kaki rasa cam nak Cramp..aku stop kejap..
Daki balik..
Akhirnya...Mengandung bukan 1 alasan untuk elak semua itu..
Malu kat diri sendiri coz elak 1st trip tu..

| Daki - Turun - BERJAYA |

Lepas tu bab makan..perghhh..Dashyat..
Balik umh aku naik 2.5kg utk 2 hari..
Tp budak2 Maktab Polis Di Raja Malaysia yg dok situ da 3 minggu
Dorang semua da OVERSIZE ok..
Ni aku dpt tau slps Ex-Supervisor aku cite kat aku..
Makanan kat situ memang dashyat sedap..da la makan 4x sehari..

| Da penat daki bukit - Soruuuu |

Team aku dapat 2nd place..
Dapat Hamper..


Rajin Ok ktorg nak fight group lain..


~The End ~


..XOXOXO...

mAr@ZiEy

3 comments:

♥z@z@♥ said...

Alhamdulillah..berjaya..hehe..nanti kuar baby mesti kuat semangat cam mummy yer jgk..

jeBateja said...

wahhh...group pertama tak de pun daki bukit....tak aci ni....

AnaLyana said...

Marrrrrr!!! even tgh pregnant, Mar sangat slim ok..tak mcm pregnant pun..huhu...jelesnya...:)