18 August 2011

.18 Ramadhan.

Alhamdulillah..sudah hampir menuju 10 malam terakhir Ramadhan..
Dan syukur jugak aku berjaya abiskan 30 Juzu' di malam 17 Ramadhan
1 bende yg aku aim before 10 malam terakhir da abis 30 Juzu'
Syukur, Allah perkenankan doa ku

18 Ramadhan..belum 1 hari ku tewas dek anasir nafsu
Even saket2 perut tu..aku abaikan coz aim nak Full tahun ni
3 target aku untuk Ramadhan kali ni
1. 30 Juzu' abis di khatamkan sekurangnya before 26 Ramadhan - Done
2. Puasa penuh - InsyaAllah akan kentalkan jua
3. Hafal Juzu' Amma - Alhamdulillah hampir hafal semuanya

Paling susah..nak hafal Juzu' Amma..
Bagi korang mesti senang kan..takat Muqadam..selak-selak je da hafal kan..
Tp..bagi aku..tu la paling susah..
Moga dapatlah hafal semuanya before Ramadhan tinggalkan kite..

Ok..stop cite pasal aim aku..
Meh cite pasal 'Aish..hehe
Alhamdulillah..'Aish makin aktif seaktifnya..
Dan..dia pandai solat..SOLAT..tp
Tang sujud je la..hehehehe
Kan peel dia suke dok atas sejadah gak klu orang solat..
Bila kite da sujud..nak bangun..dia lak ganti sujud..
Dugaan beb..pernah la 2 3 kali terbatal solat coz tergelak tengok gelagat dia..

Dan..sungguh la manja..
Mama cakap..ni belum adik keluar..kalau adik keluar camne la nanti..
Takpe..dia manja ngan aku skg..tp manja terlebih ngan Daddy dia..
Tido pun bawah ketiak Daddy..peluk pun nak Daddy je..
Senang je jage ini anak dara kecik..paling penting suara anda kene tinggi dan lantang yer
Kalau nak tegah dia buat sesuatu..jerit je..hahaha..
Aku kini boleh di ibaratkan seperti Mummy Tarzan kat rumah tu..
Naik semput jerit ok..bukan utk 'Aish je tp Jotak sekali..
Tipu la sape yg ade anak tak jerit2 kat anak..even suara lembut pun gerenti menjerit kuat

Ok..cite adik 'Aish lak..
MasyaAllah..dia suke ngan Kakak dia..
Kalau 'Aish landing kat perut..haaa..bergusti la dia..
Sayang kakak la tu ek..
Everything is OK, NORMAL skg..
Paling menakjubkan..da 22 weeks = 5 bulan pregnant ni
Berat aku acapkali tang 48kg -49kg je..
Belum lagi cecah 50kg ni..Gynae pun tak bising coz semua OK..
Berat + panjang baby Normal..
So..memang sah la aku ni pesen susah nak naik berat..ermm
Ingatkan lepas beranak sorang naik la..ni da boyot kali ke 2 pun sama
Pasrah je la..selagi tak membahayakan diri dan orang lain..
Cari baju raya pun senang..takat S/M je..hehehe..
Lepas beranak tetap leh sarung lagi..maka yer tidak membazir la kat situ..

Persiapan raya..sebelum puasa da byk settle..
Tp still lg shopping gak bulan puasa ni..
Untuk Mama, Papa, Emak, Kakak2 Ipar..Adik2
Ate..last year takde persiapan kan..kali ni kasik balun la..
Rezeki tahun ni kami dapat lebih kan..kite share semua sama rata..

psstt:..lagu raya da berkumandang ek..pesal aku tak suke lagu raya psg awal2 ek..

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

2 comments:

pRincESs_N said...

sekejap jekk 18 ramadhan kan...

asna cute said...

Asna setuju part akak jerit mcm tarzen nk ajar / tegah anak akak dr wat sesuatu yg xelok. Ada sorg kawan asna nk ajar anak dia jaga adap kat rumah org tp takat dok pgil nama anak tp style manje2 mmg xjalan la anak tue nk dgr kata. Lg liat adalah..

Xpe la berat xnaik kak yg pntg baby sihat slm tue ;)