25 August 2011

.Aidilfitri Menjelang.

Aidilfitri menjelang tiba..
Ok..blur nak buat pantun..hahaha
Actually mood raya nan ado lagi ni..hahaha
Mood cuti lama ade..camner tu..

Tahun ni 1st time beraya di Bota, Perak..
Excited..da ckp kan takde mood raya..excited celah mane..
Mood raya takde bukan sebab raya di Perak yer..
Tp sedih sangat coz tahun ni beraya tanpa 3 orang teristimewa
Paling2 terasa is Mama..
Arwah Mak Wan, Arwah Uncle Man dan Arwah Syasya takde tahun ni

Ya Ampun..kalau pagi raya Arwah Syasya la kejut ktorg wei..
So tahun ni sape nak kejutkan adik2 aku..[da aku raya Perak kan]
Masak2 like makanan Bugis..Burasak..
Selalu yer Arwah Mak Wan ngan AuntyLeha buat..
Ohh...that's my faveret time Raya also Bahulu Pecak

Tahun lepas..no raya OK..
Pantang 24H aku di rumah..
So tahun ni ingat nak pulun la mood tu..tp nan ado yg datang..
Even persiapan sudah abis di buat..kasik touch up ckt2 je..[cam sakan je bunyi yer kan]
Aku takde la sakan shopping..coz beringat sebelum Bankrup..
Shopping sakan utk 'Aish je..hohohoho
Bak kata Papa memerli 'Aish
"Tak malu..tak pose tapi baju raya sebakul"..[oppsss...]

Plan aku akan di Perak 4 ari [Ahad-Rabu] then berdesup ke Johor
Tu pun kalau takde aral melintang..
By hook or by crook aku kene balik Johor gak..
Sedara mara ramai yg kaya raya kat sane..harus la collect duit raya kan..ooppss
Then ade kejutan kate yer..ntah ape yg terkejut pun tak tau la..=)

Nak gtau ke ape yg aku borong utk 'Aish
Toksah la ek..segan acik..hahaha
Yang pasti sebakul penuh..tu yg kene beli beg balik kampung baru tu..=)
Mummy Daddy biasa je..takde yang special..
As usual..bersederhana di hari lembaran
Oppss..ni ade berita gembira ni..aku boleh lagi sarung baju kurung..lalala
Even da 5m++ pregnant..tp still leh sarung baju kurung OK..[berlagak plak]
Ohh..tetiba Bie cakap mau beli 1 set baju family yg da siap..
Aritu tengok ade lagi stok..hehehe..Hopefully ade lagi..fuh fuh

Kuih raya..
As usual aku akan order kat myEx Little Bos..
Memang tiap2 tahun order bende yang sama..ate sedap bangat OK..murah lg
Tu 1 je aku beli..hok lain bikin sendiri..
Tp..kene tunggu assistant aku balik rumah
Kasik pulun buat..stok kene double tahun ni..mau bawak ke Perak

Duit raya..tu tugasan myDarling
Dapat tukar RM1, RM5, RM10
Sampul raya pun da ade..[pakai Sapura punye je..jimat..byk lak dpt thn ni sampul]
Tahun ni bg duit raya sama rata..takde ikut had umur..adil saksama gitu
InsyaAllah lepas cuti raya ade Majlis akan di buat..
Merangkap Open House sekali kot..insyaAllah..

Service kereta??..oh..baru semalam di service..BOLEH
Ari lain dok sibuk service kete orang lain..
Ni peel laki aku..orang nak raya kasik touch up barang raya..
Dia pg touch up kete dia..tukar itu ini..huh..
Kate yer..
"Kereta pun nak beraya jugak.."
Gasak la..janji bahagia OK..duit raya isteri jgn buat-buat lupe lak =)

psstt:..esok adalah ari istimewa ku =)

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

3 comments:

pRincESs_N said...

hihi..beraya sakan..dis yr mkn puas2 ok...

aku dlu smpai 6bln ley pkai bj krg lg..

asna cute said...

Wahhh dgn baju raya sebakul kak?? Pehhh kaya la aish dgn baju bajan hehe. Xpe kak jimat belanja xyah beli baju pregnant ;)

jeBateja said...

tang sampul tu...awat hang dapat lebih....mana aci....den dapat seberkas jerk...uhukz