30 November 2011

.Time is Running Out.

Hambooii..ke arah tajuk lagu Muse plak..
Well..I'm not Officially 37W lg..
Ikutkan period cycle mine is 36W..but O&G scan is 37W
So..amik yg afdal..36/37W terus..kan senang..hehehe
Kalau ikutkan..saat camni..'Aish da mula tunjuk kan shows..
Or mmg da lahir..confius tetiba..hehehe
But Adik Baby since 6Months lg da tunjuk kan shows dan masih bertahan till now
Kental kan beliau..dan Adik Baby mmg anak yg dengar kata ibunda yer ni..Syukur Tuhan

My condition..ermmm
My current weight is 56kg..gain 1kg time 'Aish dlu [which is 36W]
Not bad la kan..hahaha..till now my weight tak pernah gain more than 10kg
Strechmark or 'pecah perut'..Alhamdulillah syukur nan ado segala itu till 2nd baby
Dan kali ni aku langsung tak sapu lotion/baby oil..[malas sungguh kan]
Bengkak kaki..Oh..ini paling aku takut..tak tau pesal..
Walhal mmg takde la kebengkakan kat kaki..tp emosi aku mengatakan kaki aku besar..hahaha
Cuma terpancar jelas urat menjalar di kaki..tu perkara biasa kot..

Condition sebenar aku..ermm..
Tak payah la aku cerita panjang lebar kat sini sebab..ade yang rasa aku ni merintih simpati..
Aku hanya luahkan di Twitter segala duka suka nestapa gumbira aku skg..
Coz kawan2 kt Twitter lagi BEST kot..
Sayang korang ketat-ketat ligat-ligat..[errrk..ligat-ligat??]
Tak Twitter..di group Ukhuwwah Blogger kt FB je..
Post kat Wall..byk sangat stalker wei skg..semak mata memandang..
Dari kawan alam maya terus jadi kawan alam nyata..
Seronok bukan..aku seronok je..tak tau la orang lain..=)
Preparation myStuff and myAdik Baby..
Adik Baby 100% Done
Mine??...80% Done..where 20%..its still under ding dong..
Ding Dong tu macam..sok sok la beli..boleh camtu..hahaha

Check up kali ni aku buat di 3 tempat berlainan..
Dashyat tak..ni la di katakan pengorbanan seorang Ibu..[bangga dengan diri sendiri boleh]
Orang lain takat 2 tempat je..aku sampai 3 tempat 
Klinik Kesihatan..itu mmg sejak azali kene pergi la kan
Klinik Huda..itu memang tempat faveret aku da skg..
Hospital Serdang..itu da macam check point aku sebelum check in ke situ nanti..hahaha
Sampaikan aku da kenal staff yang handle PAC,LR,Klinik Pakar O&G..
See..bertuah tak aku kenal orang yang keje situ..kelas kan..hahaha
Doktor situ pun da leh cam aku..dan still remember me..OMG..
And semua baik-baik belaka..ade gak yg mulut longkang..tp di alam maya je..
Sebab lom di jumpai di alam nyata..hahaha..
Sebab ade sorang staff nurse di PAC kene sedas ngan aku..terus tukar identiti..
Hello..ingat aku tak cam ko..[kes yg pernah aku up kan dlu..ooppsss]

Condition Adik Baby
Ermm..seaktif Kakak Baby dlu..takde yang kurang..sama je
Weight pun lebih kurang sama kot nanti..entah..lom sampai penghujung kan..so takleh tau sangat
Gender..dua-dua gender ade..so nantikan sebetulnya nanti..OK..
Serius aku katakan..kali ni aku leh rasa camner proses kelahiran Adik Baby
Tak tau kenapa maybe instinct aku kuat..*Maybe
Ya..Ya..orang cakap lain anak lain cara..tp naluri seorang ibu kadang-kadang benar bukan..
Mental fizikal..since Adik Baby kuarkan shows dlu da prepare..
Awal bukan..well..anytime can be happen..
I'm lucky ade suami dan anak yang cukup mengembirakan ati ni tika duka nestapa 
Terutama Kakak Baby..dia la pengubat duka aku bile suami tukang pembuat duka..hahahaha
Sedangkan lidah lagi terketip..apetah lagi ktorg laki bini kan..
Emosi ibu mengandung ni..semacam angin taufan puting beliung gak tau..
Ade pasang surut yer..tak caya..check emosi isteri anda jika dia mengandung cepat..

Ohh..sudah berjela aku bertaip..
Now mau mentelaah pelajaran yang tertinggal..
Oh..aku sambung stadi skg..
Stadi pasal O&G..percayalah..tak tipu..
Tp lom tamat lg..baru peringkat pertengahan..hehehe

...XOXOXO...



mAr@ZiEy

1 comment:

sweethOneY said...

keciknyaaa ko wehhhhhhh. Berat aku yang tak pregnant ni pun 55kg :(