14 May 2012

.Kakak & Adik.

Kakak 'Aish
Sekarang aku kalau marah 'Aish mesti jerit
"Kakak 'Aish!!!"
TerKakak da ek awak skg 'Aish oiii..hehehe

'Aish skg sudah 20 bulan which is sudah 1 tahun 8 bulan
Woooohooo..sudah makin bijak pandai teramat
Oh..sudah pandai emo..[eh dari dulu dia da pandai..]
Sungguh garang OK..
Sungguh lasak bak lelaki =)
Sungguh penakut..kahkahkah
Aku rasa budak yg nampak garang, lasak ni mmg jenis penakut la..hahah
Asal bunyi guruh or petir mencicit lari peluk aku or Abah dia or sesape yg dia sempat

Sangat rajin sangat
Rajin menyapu dan menyepahkan dalam 1 masa serentak..cer imagine 
Sangat rajin jage adik..
Kalau ari Sabtu, aku tinggal ber3 dengan anak-anak
Kalau aku nak pg buang sampah ke
" 'Aish, jage adik jap yer, Mama nak buang sampah"
" Ok.."
Terus dia duduk sebelah adik dia..pegang adik dia..ehehehe

Sangat pandai bercakap da skg
Aritu Mama nak gosok kan gigi dia time mandi 
Boleh dia cakap 
" No, No, No" 
Sambil jari telunjuk tu gerak-gerak and kepala geleng
Tergelak Mama..
Time Mother's Day paling sweet
Aku tengah masak..dia dok kat kaki
" Ibu..Ibu..Ibu"
Kepala teleng ke kanan ke kiri..
Alahai..anak nape kamu begitu pandai amik ati Mama mu yg garang ni
Kalau nak air..
"Mama nak air"
Da bagi air..
"Maceh..muahh"

Dan..dia panggil adik dia Anna
" 'Aish mane Airis?"
"Anna Mama.."
Anna = Jannah
So..kami panggil Airis dengan nama Anna
Kadang-kadang je sebut Airis tu..
Kakak yg sangat sayang pada adiknya
Bangun pagi cari adik dia dlu even tido sebelah menyebelah je 1 tilam tu
"Mama, Anna ane"
Hopefully sampai bile-bile keakraban dorang tu..



Adik Airis Jannah
Sudah cukup 5 bulan anak yg kecik tu
Oh..perkembangan dia sangat laju banding dgn kakak 'Aish
5 bulan sudah pandai meniarap - maju ke depan - undur ke belakang - isap jari kaki - isap ibu jari tangan
Ade potensi utk merangkak ni dalam masa 2 bulan ni
Sebab aritu dia tahan lutut dia 3saat..

Sangat penyabar ya amat
Sangat senang di jaga 
Sangat mudah di tidokan
Even dia takde la debab mane..tp doctor ckp dia sihat walafiat
Eh bukan anak-anak aku tak pernah debab ke..hohoho
Sangat suke ketawa even just tenung je muka dia..
Baby senyum dengan gigi yg takde tu mmg SUPER COMEL!!

Sangat sayang Kakak 'Aish
Kalau 'Aish baring sebelah..sedaya upaya nak pegang tangan 'Aish
Sangat bising mulutnya kalau perut kenyang, mata segar..


Love A.A so much 


mAr@ZiEy

2 comments:

~~zana@pb~~ said...

Salam kenal, comel adiknya tapi kakak tu hati2 kalau main dlm baldi. Nanti tak boleh keluar...hehe..kosong takpe, jgn ada air ye.

mAr@ZiEy said...

Zana

Salam kenal jugak..hehehe..baldi tu mmg kosong..actually tu baldi utk simpan mainan dia..senang dia nak angkut ke sane sini..hehehe