02 May 2012

.Off a Week.

Hollaaa..ok aku update sbb ade 'someone' dok perli aku tak update
Off seminggu sebab jage anak-anak yg kurang sihat
Eh last week isu Bersih 3.0 mesti kencang kan
Aku nak komen byk2 kang ade yg kondem kang
Ikut kome la nak sokong mane..
Aku just follow kt Twitter..Live Update
Kalau orang yg tak ikut Live update ni..lain di canang yer..
Siap bukak 'Mini Parlimen' kt opis tu..oopppssss

Perihal anak-anak 
'Aish saket mata..bukan saket mata hok merah menyala tu
Tp hok byk kuar taik mata tu..
Doctor ckp saluran tersumbat..celah mane tersumbat pn xtau
Tup2 aku terjangkit..dan aku pnya mata merah
MC 3 ari..kemain best OK
Since aku di tahan dlu kt Ampang Puteri sebab saket mata ni
Semakin senang aku kene saket mata ni
Almost tiap2 tahun mesti kene..selalu sangat la..
Alhamdulillah 'Aish da semakin sihat..cuma time bgn tido je taik tu byk
Ke memang biasa..hahaha

Airis lak on off demam almost 2 weeks..
Aku da naik risau..
Pg AnNur, doctor ckp demam biasa..
Tak puas ati pg KK Sg Chua
Hye..KK baru OK..tak ramai orang pun..
Sistem barcode lg dorg guna..main scan2 je nombor tu..hahaha
Kt KK siap amik darah..sebab da lebih 3 ari demam + on off
Airis kuat OK..tak nangis langsung amik darah..
Nurse pn puji..Airis mmg anak kuat..*muaaahhh
Doctor ckp ade virus dlm darah..monitor seminggu

Da seminggu masih on off..
Ke Pakar Pediatrics la kami
Doctor cakap virus tu tak bahaya sangat tp still kene monitor
Skg demam da takde tp selsema teruk!!!
Ari-ari aku sedut hingus dia..sedap *hahahahahah
Hoi..aku tak telan ok..
Lepas aku sedut..baru dia lega..dan tido nyenyak..kalau tak kemain merengek
Demi anak ku sanggup telan hingus mu tau..hahaha

Now A.A di pantau oleh Mama Papa
Dan aku dalam proses mencari new BS 
Nak cari dekat area rumah sbb Bie akan sentiasa OT lps ni
Nak drive dr KDABB-Sg Tangkas ber3 ari2
Mau kejung aku dlm kete or suara aku bertukar garau
'Aish semakin ngade2 nak duduk atas carseat ngan Anna
Eh..'Aish panggil Airis = Anna
Kalau sebut.." 'Aish mane Airis"
"Anna.."
Ke sebab dia confius 'Aish Airis dekat2..hahaha
So kami pun panggil Airis dengan nama Anna
Tp on blog or social network still Airis


 Baju yg sama - bouncer yg sama

Kemain 'Anak Kembar' aku ni
Muka pun da nak sama..
Sampai orang ckp..
"Mane iras Mama yer ni" - Oh...sangat suke anak2 aku iras abahnya
Anak perempuan iras Abah..rapat ngan Abah
Contoh 'Aish tu..
Sampai skg tido bwh ketiak Abah..sikit2 Abah..
Da jmpe Abah, Mama say Bye bye la..



mAr@ZiEy

No comments: