28 May 2012

.Ulcer.

Last week my baby Airis kene Ulcer
Bukan saje Ulcer tp Tonsil bengkak
So agak sengsara dan menyakitkan la utk dia menelan susu
Aku yg tengok ni pn nangis OK

So..aku kalut la tnye kawan-kawan aku yg Doc/Nurse semua
Semua suggest beli Spray khas utk Ulcer
Pg farmasi dorg ckp ade 2 jenis
1 yg boleh kebaskan and 1 lg yg kurangkan sakit tu
Tp dorg suggest yg dpt kurangkan saket tu
Sebab kalau kebas, baby tak rasa susu tu mengalir kat tekak

 | Spray yg dpt kurangkan perit di tekak |

| Gel ala-ala Bonjela |

Gel tu actually suggestion dr sahabatku Ann 
TQ Sahabat sebab layan BBM ku jam 2am..
Yeaaa..2am yer..bukan 2pm
TQVM..

Memula nak cari gel tu..
Bila ke farmasi dorg suggest spray tu
Then esoknya ke AnNur pn dorg bg Spray yg sama
So..sape nak..aku leh letGo..murah je RM15 je..*eh..tetiba je
But mmg mujarab OK

But..sakit cmner pun..
Ade spray tu sekalipun
Tetap kene ke klinik/hospital
Sebab yg banyak membantu penyembuhan tu ialah Antibiotik
Alhamdulillah 2 ari pakai spray + Antibiotik da sembuh

Sape alami anak-anak ade Ulcer + Tonsil ni
Tau la kesengsaraan dorg cmne
| Airis da sihat |

mAr@ZiEy

2 comments:

Ann GreenStrawberry said...

Ur welcome... Xpe 2am tu baru nk tido.. Huhuhu

NURUL JAMIAN said...

Good Info. Thanks Mar