09 October 2013

.Ibu Anak 3.

Kemain tajuk..well aku sekarang da anak 3, maka yer nak update blog tetiap ari. Maaf la yer, bukan MALAS (tapi memang iyer pun) tapi tak sempat la. Time keje nak update, alahaii..kadang mood ada..kadang takde..camne. Baru 3 ari mula keje setelah cuti 60hari kan..Sangatlah lemau tahap gaban la. Oh aku sekarang sudah ada adik ipar wei..tu lenkali aku cite.

Anak 2, 3, 4 etc..aku rasa sama je kot rutin harian. Takde beza yang beza rutin jaga anak makin tambah..Tahap kesabaran dan kecekalan pun makin tambah. Sangat bersyukur pada Allah sebab proses penjagaan Amily dipermudahkan olehNya. Amily anak yang sangat senang dijaga, SubhanaAllah..mudahnya compare kakak-kakaknya. Since dalam pantang dia tak banyak ragam sampai sekarang. Babysitter pun kabo benda yang sama. Alhamdulillah. Jam 8.30pm - 9pm mmg waktu tido dia, bangun jam 12am or 1am..then bangun lagi jam 4am untuk susu then lelap balik. Bangun pagi pun tak nangis ke apa. Nangis nak susu je, bagi susu terus senyummmmm nampak gigi ronggak tu. Setakat ni kakak-kakak super sayang pada Amily. Bila Amily nangis nak susu, masing-masing rebut nak capai botol susu nak bagi susu pada adik. Bila Amily tengah layan feeling sorang-sorang di peluk cium gomol la..Habis Amily digomol kiri kanan. Sekarang Amily da 2 bulan. Oh..da pandai meniarap..Macam..eh..biar betul..tapi aku tak berani la nak bagi dia tiarap selalu nanti lemas, sebab kepala dia masih lom kuat sepenuhnya nak angkat.

Anak Sulung

Anak no 2

Anak no 3





1 Keluarga Bahagia (Mudah-mudahan..AMIN)


mAr@ZiEy

2 comments:

Tengku Fauziana said...

ibu anak 3..badan maintain jo..huhuh..

NURUL JAMIAN said...

slim melin je besttt