04 May 2015

.Kids & Library.

Da jadi rutin aku setiap hari Sabtu mesti kene ade agenda dengan anak-anak, which is kene jalan-jalan sementara Abah kerja kan. So lepas selesai semua kerja rumah : Sidai kain (baju basuh malam), sapu rumah + mop rumah, buang sampah (bnde aku tak gemar if keluar rumah ade sampah kt dapur..WAJIB kene buang) , masak breakfast (kadang-kadang tak masak sbb makan kt luar je kami 4 beranak)
Lepas makan samada di rumah or di kedai makan, kami (Aku + 3 anak dara) akan jogging di Taman Tasik. Depa bukan nak jogging pun nak main slide je. Tapi sebab kami (Aku & husband) jogging depa gelar tempat tu tempat jogging. Then baru ade agenda lain, kadang ke office je. Bukak mini wayang pd dorang. Tp aritu macam nak bawa dorg ke perpustakaan. Maka yer ke Perpustakaan Awam Bangi je la kami semua. Kemain seronok depa punggah buku susun atas meja, bukan nak baca sangat, belek tengok gambar amik buku lain pulak. 

Seronok juga keluar ber4 dengan dorang, kadang kami pi window shopping ber4 ja. Girls Day Out kan.. Kene la berdikari juga without husband. Tak kan sokmo nak kepit or harap suami je kan. Baru best gosip dengan anak-anak nanti.. So far minat kami almost sama, suka pada aktiviti lasak. Maka yer anak-anak ku semua lasak, takde la nak bergaya feminin sangat. Maaflah nak, Mama pun bukan wanita feminin sangat, rimas pun ada, =)







mAr@ZiEy

No comments: