15 May 2015

.Penyambung Warisan.

Dulu Papa seorang Engineer, O&G Engineer now umur dia da 58yr and nama dia masih di sebut dan di cari oleh company O&G which is bidang yang da lama dia tinggalkan. Now dia adalah Pioneer Petroluem Engineer. Kita sekarang berusaha cari kerja, tapi situasi Papa pulak. Kerja tu yang datang pada dia, which is ade company offer pada dia gaji RM80k/month dlu. Tapi kalau dia tak minat da, tak boleh nak paksa. 

Now pewaris Papa is my sister. Cuma department berlainan but still in company pertama Papa start kerja. Almost GM di situ kenal Papa, ade yang dulu anak buah Papa now da jadi GM. Bukan nak kata adik aku dpt that company sebab 'kabel' but dia berusaha masuk sendiri. Baru je join that company 5M (kot) but satu-satunya staff perempuan yang di hantar ke Offshore plant di Africa. 24H dok atas awan tu, di saat dunia di kejutkan dengan pelbagai kisah dari Airlines Sektor. Travel dari Malaysia - Paris (16jam) & Paris - Mauritania (8jam) seorang diri. Hello family sape tak risau, da la sorang diri plak tu and aku plak gatal tengok cite Taken 1 yang start kene culik dari Paris tu.. ***Dush dush..salah sendiri kan.. Sesampai je di Africa dia kene dok atas kapal laut di mana dia sorang je perempuan Islam & dia seorang je perempuan atas kapal tu, yang lain stranger.. Nasib ade teknologi still can WhatsApp & Viber. Walaupun gap time tu lain.. Eh cite da lapuk..adik aku da selamat sampai Malaysia da pun.. 

Agak-agak sape lah anak aku bakal jadi pewaris aku nanti. Aku nak salah sorang mesti kene ade yang pintar bab teknologi. Impian Mama ni kadang merepek kata Abah tapi ade target sebenarnya. ^_^ 






_ Malam hari amik angin malam sambil dengar air laut pukul kapal, katanya..ahaks _

mAr@ZiEy

2 comments:

nanonano said...

adik ko yg mana ni??
perghhh kagum giler.

mAr@ZiEy said...

@nanonano

Adk aku yg no 4, yg baru dpt keje tu..