15 June 2015

.Science & Art Class.

14 Jun 2016, Ahad. Jam 10 pagi, aku mendaftarkan 2 anak aku join kelas sains & art di Bangi Sentral. Selalu dengar kelas art je but this time aku registerkan sekali sains kelas. Kasi dorang kenal Apa Itu Sains. Bertempat di Kiddo Science Bangi Sentral. Actually KD ni ade banyak branch, cuma kt Bangi baru buka, kebetulan that day is Oepn Day dorang bg Free Trial Class utk 2 class tu. Grab la kan..and dorang bg 70% Off for registrations. Siap dapat Lab Coat ok...




Time ni tengah Science Show part 1..





Kelas Sains utk PreSchool 



Kelas Sains untuk Tahap 1



Kelas Sains Tahap 2

Sains Gadget

Tu..nampak tak Lab Coat belakang tu, berkenan benar aku, nanti akan dapat 
bersama Saintis Tool Box



See, Anna & 'Aish duduk sebelah dalam kelas, aku perhatikan si kakak asyik la nak marah adik je. Maklumlah si kakak da pernah masuk kelas belajar, si adik baru nak try. Time buat eksperimen si adik buat salah da kena marah dengan kakak. Kelakar pulak aku tengok 2 beradik ni.




Sains Show part 2 - time ni tengah buat eksperimen dengan ais kering
Semua budak dok waaaaa..waaaaa je sebab nampak asap kepul-kepul then sejuk pulak tu

Overall this class sangat best. Majoriti pengajar memang dari background Sains, owner adalah salah seorang staff dari UPM bahagian Sains Fakulti tak sure apa jawatan. Oh husband & wife owner Kiddo ni also my neigbour. Lepas je kelas Sains ade kelas Art, tapi aku tak sempat la amik gambar sebab Amily da ek sana ek sini. 

Sampai ke malam 2 beradik tu dok ralit dengan eksperimen dorang, STABLE tajuknya.. Bila kita tnya Ais Kering dari apa..eh pandai plak jawab dari Karbon Dioksida..Bila tnye apa tu Karbon Dioksida, "Tu..yang keluar dari hidung Mama".. heh...





mAr@ZiEy

No comments: