02 July 2015

.Berjimat Lebih Baik Dari Boros.

Mesti semua sudah sedia maklum akan currency MYR makin menjunam ke bawah, and korang mesti tau pasal negara Greece di mana negara dorang da tutup akan bank negara dorang selama 2 minggu. Greece juga telah melimitkan pengeluaran duit di ATM sejak penutupan bank negara dorang. Persoalan adakah Malaysia bakal ikut jejak langkah Greece. **Doakan tidaklah kan

as at 9.38am

Aku ni adalah insan yg sangat jarang ikut rentak currency ni tp sejak kejunaman MYR ni aku follow tiap ari nak tengok pattern MYR tu mcm mana. Bukan lah orang yg pandai ekonomi tp perlu tau akan benda macam ni sebab melibatkan kehidupan seharian kita. Janganlah nanti orang cakap duduk bawah tempurung isu semasa tak tau tp bab lain laju je tau.

Now makin banyak syarikat yang gah di negara ni da mula bagi VSS (Voluntary Separation Scheme) pada pekerja mereka. Iyer syarikat SWASTA bukan sektor kerajaan. Aku ni sebenarnya tengah sakit ati dengan salah satu sektor kementerian ni. Aku da send email pd Pengarah salah 1 kementerian yg aku sakit ati ni..Ok enough..

Sesungguhnya kita ade 2 hari raya yg di utamakan dalam Islam iaitu 1 Syawal & 10 Zulhijjah, maka yer 1st Syawal adalah hari penting, berjimatlah korang selagi mampu. Keadaan kita akan datang maybe tak sama macam arini. Maybe esok or kejap lagi ke currency da cecah RM4.50 ke kan, dengan hutang negara makin menaik belum campur interest lagi tu. Menteri kita yang semakin sombong bongkak dengan kekayaan dorang skg. Sampai sekarang aku takleh bla ayat si BungMokhtar pasal kekayaan. 

Arwah Nik Aziz dulu takdelah kaya sangat tp penyokong kalah penyokong Bung Mokhtar ni, acane tu?

mAr@ZiEy

1 comment:

Dkna Abza said...

nak lempang jer bong ni heheee