21 September 2015

.Trip Pendek.

14 September 2015, our 1st trip untuk tahun ni. Ade la juga waktu trip untuk kami 1 family. As usual semua or segalanya aku uruskan sendiri. Husband hanya tukang driver je. So dia tak boleh bantah or say apa-apa. That day is Monday so kami bangkit awal as usual macam nak pergi kerja & school cuma tak kalut sangat je. Mandikan kids semua then keluar dan tersangkut di jalanraya. Stuck dlm jem almost 1 hour ok lepas tol Sg Besi tu. That's why I hate kerja menghala ke KL and kene bawa kereta ni.. Syukur tinggal di Bangi kerja di Bangi, pergi kerja dengan motor je laki bini sebab opis sebelah menyebelah je.. I Like...hihi. Kami berkenalan as a jiran sebelah rumah je now jiran di tempat kerja. Jodoh kan.. (ok enough melalut..)..

Kami ke Lost World of Tambun je pun, tix da nak expired maka yer kami pi sebelum menyesal kemudian hari. Sampai LWOT dalam jam 11am++ dek salah jalan.. Syukur juga kami pergi weekdays, nan ado orang sangat setakat rombongan sekolah je. Kaunter tiket sangat lengang. Kami di sambut dengan sorang staff yang sangatlah peramah & baik. Eskot kami sampai jumpa pic yang handle voucher kami. Berbekalkan 1 bagpack je, kami melangkah dengan penuh eksaited ko..hihihi.. Tp sangat spoil bila laluan masuk kene lalu kedai souvenir.. Byk nau pitstop sebelum msuk tu..Drama memacam la oii.. Another pitstop is tempat spotcheck bag, nasib ler aku kaji selidik sebelum masuk tu, makanan not allowed kecuali air mineral.

Wajib ni as bukti.. Staff LWOT yg amik kan.. 

Ayuh kita pusing 1 LWOT dulu baru mandi-manda..


Feeding Fish, makanan ikan RM1 sebungkus

Petting Zoo or Mini Petting Zoo, best lg Farm In The City kot

This one kene suka mematuk orang sebab musim mengawan katanya

2 anak yg dok merengek nak mandi, maka yer kemana saja ade air deme berendam

Hot Spring yg best..

Barang-barang aku di simpan dalam locker yang kene sewa. Ada 3 jenis locker ikut price & size. Kalau dulu pakai token now pakai barcode je, ade tag di beri then scan je nanti automatik pintu locker terbuka sendiri. Bagi aku sangat praktikal sebab dulu tangan da basah nak cari token ke apa payah, now scan je code then pintu terbuka. Di ingatkan yer kene sediakan ongkos lebih sikit sebab segala benda mahal yer. Termasuk air mineral.. T_T. Bila barang da letak dalam locker maka yer takde la gambar sangat time mandi-manda.. Maklumlah takde camera waterproof kan..hihi.. Overall LWOT best untuk seisi keluarga, better pi time bukan cuti sekolah or public holiday untuk menikmati suasana taman tema dengan aman,kihkihkih..

Lapar oiii, ni pun makan di luar LWOT

Kami check in di Ipoh, di Pasir Puteh, Ipoh..Mulanya nak check in rumah akk ipar je tapi ni family trip kan, sesekali tido hotel. Kami stay di Hotel Suria-18. Hotel baru kot ni sebab serba serbi baru, kawasan sangat strategik, sebelah mcD je berdepan dengan Tesco and Aeon 18..Sangat la heaven sini tapi takde la pool. Sebab kami da melepek kt LWOT kan. Malam tu ronda bandaraya Ipoh, kami dinner di Dataran, happening jugak, Esok check out terus balik Bota, sebab AidilAdha kami tak balik kan. Then malam tu lepak di lumut makan ABC sambil layan anak-anak main Giant Bubble and Roller Blade dengan kezen depa. Next trip bulan November pulak.. Tak sabo trip panjang tu plak.. 


 
Sumber : Google Images

mAr@ZiEy

No comments: