20 October 2015

.Running Mama.

Tak beragak tajuk "Running Mama"..eh bukan Running Man tu yer.. I wish akan jd Running Mama yang tegar macam sorang kawan cyber aku ni..(kemain angan-angan kan). Dia bekerjaya as Pensyarah, Mother of 2 Princess, also Running Mama..Suka la lifestyle camtu..Lifestyle sihat & pada masa yg sama riadah seisi keluarga. Aku di kelilingi Running Man/Woman yg tegar. Budak opis aku ni kemain ramai la kaki running, junior aku pun kaki running, geng Diploma aku pn yg dulu kemain gedempol skg da slim macho oiii..semua gara-gara eksesais Cycling & Running ni..Tabik ar Bob..Last event (9 to 5 run) aku miss sebab anak aku tak sihat, this time aku kentalkan join. Alhamdulillah termakbul. Fun Run 3km je.. 1st timer kan ok what dari terus masuk 10km..cramp kaki mak nanti..kihkih.. Half Marathon aritu budak sekolah rendah oii join kategori tu, tercabar terguris muka ni oii.. Aku Fun Run 3km je..hihi..Sedap kan hati, as starter join Fun Run je dlu 3km - 5km je.. Agak-agak stamina da kental mampat baru join next stage 10km & half marathon. Fuhh


Race Kit kene collect 2 hari sebelum event, nasib ade Yam tolong collectkan, TQ Yam Jr..Dpt lah TShirt & Bip No. Oh fee Running ni murah sgt RM20 je..Ahkak tak mampu nak join event RM50++ lagi, maklum lah baru beginner kan. But this event takde Medal di beri utk kategori FunRun, yg ni ahkak keciwa lebih dik..Gila tak keciwa, tujuan nak masuk Fun Run ni nak collect medal je pun, tapi takde..Keciwa berlipat ganda tau, tapi takpe 3km je kot, 5km punya nanti ku pastikan ade Medal Finisher..Since jerebu bermaharajalela ni banyak Run di cancel & postponed. Terbaru Mizuno Night Run (postponed), aritu Standard Chartered Run (cancel). 


Kome tengok lah tu jerebu da mai da..date ni clash dengan event Walk with Dignity di Tasik Chempaka but yg tu aku kene lepaskan sebab Walk je kot..ape kelas.. (ewah berlagak kan)..Takpe next event TTC kita masuk.. Ktorg duduk belakang sekali sebab datang lambat kan..nasib lerr..200meter pertama takde Run langsung sebab jem..Mana ahkak sorong stroller la..Mana Ahbang kendong anak pkai carrier la..depa di beri laluan terlebih dahulu..Kiddos aku tak bawa sebab aku kejut depa tak bangun..Lambat bangun kene tinggal la..hihi


Sebelum Run start posing dlu, tengah Run pun posing. Bukti pd hubs oii..hihi

No medal but KFC Bucket & CoolBlog dapat..Jadi lerr

 
No ni takde luck.. no yg naik M1974..keciwa lelebih T_T

But, sebelum join mana-mana run kene lah warm up dlu yer, kalau tak..kejang la kaki tu esok hari. Abis je event ni, tahap mengantuk aku lain maciammm..pelik benor lahaii..Penat benor gamaknya. Esoknya jogging depan rumah, Paling best event camni kita boleh tengok aksi orang yg kuat eksesais dengan orang yg jarang eksesais..Orang jarang eksesais macam ahkak ni lari sikit jalan je lebih..ade pakcik makcik ni kemain dari awal smpai akhir berlari anak..eh kategori 10km tau bukan Fun Run cuma trek je sama..Tercabar lebih camni.. Dengan ini aku sahut cabaran Menteri Sukan Negara untuk join Hari Sukan Negara..hihi.. (keciwa lagi aku sebab terlepas hadiah basikal Pinarello di Twitter aritu)..

mAr@ZiEy

1 comment:

ComelComot said...

BLOGWALKING HERE....saya singgah tinggalkan jejak....kalo minat n komen boleh jenguk2 kat blog saya
http://comot-pink.blogspot.my/