18 November 2015

.Redeem Voucher Dorra Slimming Centre.

Aku pun lupa bila masa aku boleh dapat voucher Dorra Slimming Centre ni, bila orang dari Dorra call untuk set appointment. Aku set pada 1 date yg memang aku tengah cuti malas nak pi time cuti weekend. Pi la Dorra Slimming Centre di Mines, actually aku dapat 2x trial session untuk package Bye Bye Fat Treatment. Tapi as usual kan..mana ade benda FREE camtu je..Korang kene hadap dorang bebel almost 2 jam, tengok slide itu ini, ukur lemak sana sini, lemak air la..lemak tepu la..eh memacam la..Dorang kategorikan aku penuh dengan lemak air.. Kira aku ni gemok air la senang cite.. Well..perempuan mana suka gemok kan..bila dia cakap aku gemok air..aku kabo balik aku sekarang memang under training which is tiap bulan aku pi Gym or eksesais. Konon la kan..

Eh depa ni pandai ok putar sana sini, last sekali aku angguk kan je, malas nak mencelah sebab aku kejar masa sebenarnya. Part last tu memang aku da standby, dorang nak cucuk aku jadi member, memacam cara pujuk aku..Last sekali dorang give up and teruskan Trial Session aku tu. Actually aku da tau voucher aku tu include 2 booster sekali. Booster ni macam pemecah lelemak la.. Harga asal 1 booster ni RM600, aku dapat 2 booster total harga RM1200. Jimat disitu..hahah

Ni la bentuk Booster Dorra Slimming Centre
(pic kredit: NGJUANN.COM)

Then dorang bawa aku dalam 1 bilik kecik untuk sesi Infrared kan body aku..Pakej aku include Full Body Treatment, so dorang sapu booster tu 1 badan aku then pakai infrared untuk kasi booster tu di serap dalam badan aku bagi pecahkan lelemak..

Ni la bentuk alat Infrared tu

Dorang akan tekan pada bahagian yang dorang rasa penuh lemak
(pic bukan gambar aku)

Benda tu ala-ala tungku tau tapi sebab orang tu kemain tekan kt perut aku sampai sekarang sakit, aku siap pikir minah tu pedajal aku sebab tak jadi member Dorra..hahaha..then badan akan di wrap dari dada -  kaki.. Bayangkan jalan da macam robot, kihkihkih kelakar nau ku rasa. Then kene masuk dalam kapsul yang konon kasi metabolisme kita bertambah. 

Rupa bentuk Kapsul tu


Kene duduk dalam tu almost 15minit, memula tak rasa apa-apa. Lelama rasa suam then panas, nasib 15minit je kalau lebih mau rentung aku. Orang tu suruh aku tido tapi nan ado aku nak tdo walaupun aku memang mengantuk. Lepas 15 minit dorang ukur balik lelemak aku semua, Kabo lemak aku da mengecil secara keseluruhan 3cm++.. Aku rasa memang la mengecil sebab lepas je dorang bukak wrap tu terus ukur lemak tak sempat nak back to normal balik kulit aku tu.. Aku lost 1.5kg lps treatment tu. Yang ni aku jamin sebab aku memang tak makan dari semalam..hihi..Da abis semua depa suruh tunggu lagi, aku da la kejar masa. Sesi pujuk lagi..aku cakap aku kejar masa so aku nak balik cepat, terus depa bagi gift then aku terus balik. Sudahnya sampai rumah aku masak then makan nasi 2 pinggan, terus gemuk balik..hahaha..So far ok je benda ni tapi kene pandai ngelak la cara dorang pujuk kita tu..Kene ade taktik sendiri..

mAr@ZiEy

3 comments:

nanonano said...

wowww, kurus bonar la skrg ni yek? hehe

mAr@ZiEy said...

Nanonano

Kurus utk 2 jam lps treatment je..hahaha..lps tu gemok balik..hihi

Ana Lyana said...

akak dah kene dulu.. kat bizy body... tak berjaya elak.. habis rm600.. huwaaa...