22 December 2015

.#2 Run Event : Run Peace 4 All 2015.

Alhamdulillah tercapai hasrat aku nak lengkapkan misi join 2 run untuk tahun 2015. Moga kekal hendaknya join aktiviti sihat macam ni. Target untuk lengkapkan misi 5KM by end of this year tercapai..Yeaaa.. Kene improve lagi kemajuan 5KM ni before masuk 10KM..Banyak sangat kene improve. Tips terbaru jangan minum air sebelum start run, silap aku jugak minum air kotak milo 2 kotak sebelum start, konon nak energy la kan sebab awal pagi tak breakfast sangat, sudahnya 5KM aku menahan dari terkucil. Azab oiiii..da la trek naik turun bukit, naik bukit ok lagi sebab mendaki, bab menurun tu...Nasib tak terbocor...hahahha..Pengajaran buat aku ni..Before event start aku da start aktif warm up dulu sebab 1st event aku dulu nan-ado warm up aku buat, padahnya badan sakit seminggu. Azab oiii..Kali ni aku warm up dengan Piloxing.. Best giler buat Piloxing ni 2x ganda best dari Zumba (for me la..). Pasal Piloxing ni aku tau dari Gym Fitness yang offer aku FREE fitness club tapi aku tak pi pun sebab outdoor activity buat waktu malam, weekdays pulak tu. Memang tak dapat lah kan.

Berbalik cerita run #2 aku, tarikh event jatuh pada tarikh lahir aku. Mula yer berbelah bagi juga nak join sebab kengkonon nak celebrate dgn family kan..konon je la kan..Tp cekal ni register sbb nak capaikan target ni tup-tup kawan sekolah pun join, tak nyesal la register awal..hahaha

Left: Aminah - ME - Marais - Sulafa'

Secara officialnya kita beza setahun that day..hahaha.. 5KM yang pertama bagi aku, sangatlah teruk.. Next year kne improve lagi. Aim nak keliling TC tu dulu baru try next event bulan Feb nanti. Harap sangat tak seteruk yang ni.. Bila aku cerita pada budak runner opis ni, depa cakap depa dulu pun camtu, then try banyak kali 5KM baru msuk 10KM. Fuh lega..


See...kawan-kawan lain da sampai aku masih ketinggalan kt belakang, sempat lagi depa amik gambar aku yang acah-acah berlari menahan kucil tu..hahaha..Sampai je amik medal terus cari toilet, gila tak tertanggung da..


Alhamdulillah, bip & medal ke 2 aku..Makin semangat nak kumpul bip & medal lepas ni selepas tengok koleksi orang lain. Tercabar sangat, walaupun aku start agak lewat dari orang lain tapi okay je. 





Power Gegirl Team
Aku da cabut kasut da sebab panas sangat da..

Ok geng, jumpa lagi next event 2016 ya!!

mAr@ZiEy

4 comments:

juelee said...

mar.. nk join lari pasni jgn lupa ajak aku tau

siti sara said...

bestnye..last berlari masa keje kat sapura je..

kena try lari kat taman umah dulu baru boleh join aktiviti ni..

♥z@z@♥ said...

rajennye ko join mar..anak2 sape jaga wei..aku nk join tp masalah xde org jaga anak..huhu

mAr@ZiEy said...

Jue

Wokeh..aku akan roger ko if ade event Run yg available dgn time ko..

Kak Sara
Kne warm up dlu kak..try lari keliling taman or Tasik Shah Alam tu ke..best kak..rasa sihat & fit

Zaza
Kalau ari Sabtu, kids aku anta rumah BS je, sbb event start awal pagi, plg lewat pn jam 11am da smpai rumah, kalau ari Ahad plak husband aku jaga. Kejap je event camni..