28 December 2015

.Hiking 2015 - Done.

Alhamdulillah, misi #FitnessMaryam tercapai lagi. Da lama sebenarnya nak hiking ni tapi geng aku sokmo la bizi kan. Lepas Run aritu feel nak hiking membuak, so ajak adik, kebetulan cuti Krismas. Dia ON je..seronok plak. Almost setahun lebih tak hiking. Ala..naik Broga Hill je, tu je paling dekat, nak naik Tabur Hill takut pulak sebab baru je kes orang jatuh meninggal. Tabur Hill trek sangat extreme, curam gler tp view MasyaAllah cantik betul. 


Trek da lawa, siap ade pintu gerbang bagai, signboard lagi. TQ RHB. Trek sangat di jaga siap ade tali rantai lagi. So takde lagi alasan tak boleh naik sampai puncak..kecuali memang pancit sangat. Tips sebelum korang naik tu, warm up la dulu..makan coklat ke roti ke, kasi energy. Warm up ni tersangatlah penting oii..Jangan korang menyesal sudah nanti.


See, trek cantik kan..Actually ade 4 laluan, 2 laluan untuk turun, 2 naik.. Side tepi untuk turun, pun bertali & trek cantik. Ok la kami naik pun 30 minit sebab traffic jem time naik tu.



Love this shot, yaw!

Hiking_Broga_2015 : DONE

Next mission dalam perancangan untuk 2016 pulak.

mAr@ZiEy

1 comment:

♥z@z@♥ said...

ko dh bpe kali panjat broga nie...aku x terpanjat lagi..haha